Bitcoin’de 31 bin dolar seviyesi aşıldı: Yeni destek ve direnç noktaları neler?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de 31 bin dolar seviyesi aşıldı: Yeni destek ve direnç noktaları neler?
Emre Buruk
04.07.2023 13:13

Uzun süredir 30 bin dolar seviyesini kıramayan ancak geçtiğimiz hafta bu seviyeyi kırmayı başaran Bitcoin, bu önemli seviye üzerinde kalıcılık sağlamaya çalışıyor.

Binance ile SEC arasında dava süreci devam ederken, Bitcoin fiyatının yukarı yönlü hareket etme isteği de artış gösteriyor. 31.000 dolar seviyelerinde fiyatlanan Bitcoin’in yükseliş ihtimalinin kuvvetlenmesi ise kripto para yatırımcılarını mutlu etmeye devam ediyor.

New York merkezli Amerikan yatırım yönetimi şirketi BlackRock’ın kripto para piyasalarına olan ilgisi olumlu fiyatlanma arkasındaki temel nedenler arasında gösteriliyor.

Buna göre son olarak BlackRock, ETF başvurusunu güncelleyerek, ETF ürünü için piyasa gözetimini sağlamak adına ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase ile anlaşma sağladı. Bu durum ise Coinbase ile ortak çalışılarak kripto para ekosisteminde piyasa gözetiminin ve yatırımcı korumasının güvence altına alınmak istendiğinin en büyük kanıtı olarak gösterildi.

Kripto para piyasalarının diğer piyasalar gibi ekonomik verilere karşı hassas olması ise bu hafta açıklanacak işsizlik rakamlarının ve önümüzdeki hafta açıklanacak enflasyon rakamlarının sektör üzerinde etkili olabileceğine işaret ediyor. Bu nedenle, bu veriler açıklandığında kripto para piyasalarında yüksek volatiliteye sahip fiyat hareketlerinin görülmesi ve akabinde trend yönünün belirginleşmesi beklenebilir.

Açıklanacak verilerin sektöre olumlu etkisinin olması durumunda ise Bitcoin’in 40.000 dolar seviyesine doğru yeni bir yolculuk başlatması beklenebilir.

Ancak tersi bir durumda Bitcoin için yeniden 25.000 dolar seviyesi gündeme gelecektir.

Buna göre, yazının hazırlandığı an itibarıyla 30.938 dolar seviyesinde alıcıları ile buluşan Bitcoin için 30.535 ve 30.241 dolar seviyeleri günlük Fibonacci destek seviyeleri olarak görülmektedir. Bu seviyelerin altına inilmesi durumunda 25.045 ve 24.492 dolar seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Yukarı yönlü hareketlerde ise günlük Fibonacci direnç seviyeleri ise 31.528 ve 31.832 dolar olarak görülmektedir.

REKLAMI KAPAT X