Bitcoin’de pozitif haber akışına rağmen temkinli seyir

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de pozitif haber akışına rağmen temkinli seyir
Emre Buruk
11.07.2023 16:41

İngiliz banka Standard Chartered, Bitcoin’in yıl sonunda 50 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini öngördü. Bu tahmine rağmen lider kripto para birimi Bitcoin ise yarın açıklanacak ABD enflasyon verisinin etkisiyle 30 bin dolar seviyesinin hemen üzerindeki yatay seyrini sürdürdü.

Bitcoin ağındaki yeni adres sayısında nisan ayından bu yana yüksek miktarda artış gözlemlendi. Buna göre, Glassnode tarafından paylaşılan son veriler, Bitcoin ağına 551 bin yeni adresin kaydedildiğini gösterdi. Bu durum ise Bitcoin’e olan talebin de yükselmeye başladığına işaret ederek, kripto para piyasalarının bilinirliğinin arttığını gösterdi.

Kurumsal yatırımcılara ek olarak devletlerin kripto para piyasalarına olan ilgisinin yükselmesi ise kripto para piyasalarını orta ve uzun vadede olumlu etkileyebilecek etkenler arasında gösterildi.

Buna göre, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ittifakının, ABD dolarının küresel hakimiyetini azaltmak amacıyla yeni bir para birimi çıkarmayı planladığı öne sürüldü.

Konuya dair net bir açıklama olmamasına karşın yeni oluşturulacak para biriminin ise bir kripto para formununda olmasının beklendiği aktarıldı.

Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek toplantılarda bu yönde bir karar çıkması halinde kripto para piyasalarının bu durumdan orta ve uzun vadede olumlu etkilenebileceği düşünülmektedir.

İLGİLİ HABER BRICS, alternatif küresel para arayışına girdi: Uzmanlar, Bitcoin ve doların geleceğine yönelik ne söyledi? Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ittifakı, ABD dolarının küresel hakimiyetine son vermek amacıyla yeni bir para birimi çıkarmayı planlıyor. Peki uzmanlar, Bitcoin ve doların geleceğine yönelik ne söylüyor?

Ancak lider kripto para birimi bu olumlu gelişmelere rağmen yarın açıklanacak ABD TÜFE verisinin yarattığı belirsizlik ile yatay bir seyir izlemeye devam etmektedir.

Reuters anketine katılan ekonomistler de haziran ayında çekirdek TÜFE'nin aylık bazda %0,3 artmasını bekliyor.

Bu gelişmelerin ortasında 30.000 dolar seviyesi üzerinde alıcıları ile buluşmaya devam eden Bitcoin ise TSİ 16.30 itibarıyla 30.438 dolar seviyesinden fiyatlanıyor.

Bitcoin için takip edilecek ilk seviyeler ise aşağı yönlü hareketlerde 29.818 ve 29.417 dolar, yukarı yönlü hareketlerde ise 30.869 ve 31.518 dolar olarak görülüyor.

REKLAMI KAPAT X