Bitcoin’de volatil seyir: Trend yönü ne zaman netleşir?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’de volatil seyir: Trend yönü ne zaman netleşir?
Emre Buruk
18.07.2023 13:15

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği sert yükseliş ile yatırımcılarını heyecanlandıran Bitcoin, 32.000 dolar seviyesine yaklaşmasının ardından yeniden geri çekilme gösterdi.

Son geri çekilmesi sonrasında 30.500 dolar ve 29.500 dolar seviyeleri arasında dalgalanan Bitcoin’in 30.000 dolar kritik destek seviyesi üzerinde tutunmayı başarması halinde yeni yükseliş hareketini başlatması beklenebilir. Ancak önümüzdeki hafta FED’in açıklayacağı faiz kararı ve toplantı sonrasındaki açıklamalar ışığında yaşanacak gelişmelerin kripto para piyasalarında kısa vadeli trendin yönünü daha fazla netleştirebileceği söylenebilir.

Bu volatilitenin ortasında kripto para borsalarının amiral gemisi olarak görülen Binance ise SEC ile yaşadığı dava süreçleri sebebiyle zor günler geçiriyor. Bu zor dönemde küçülmeye gitmeyi tercih eden Binance’in son olarak yaklaşık 1000 çalışanını işten çıkaracağı iddia edildi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ise işten çıkarma durumunun gerçek olduğunu ancak belirtilen sayıların gerçekten çok uzak olduğunu belirtti. Zhao, bu tarz haberlerin amacının ise piyasaya korku pompalayarak, yatırımcıların endişelenmesi ve böylelikle fiyatlamalarda negatif etki oluşturulması olduğunu söyledi.

Bu durum ise kripto para piyasalarında işlem gerçekleştirmeden önce haberlerin doğruluğunu teyit etmenin önemini yeniden gözler önüne serdi.

Binance gibi şirketlerin karşı karşıya kaldığı bu durumların yanında, bazı fon yöneticilerinin ve yatırımcıların kripto para piyasalarına yönelik pozitif algısı ise artmaya devam ediyor. Buna göre, kripto para piyasalarına olan ilgisi ile tanınan eski fon yöneticisi Raoul Pal, Bitcoin ve altcoinlerin kısa vadede mega boğa koşusu yaşayabileceğine inandığını belirtti.

Bankacılık sektöründeki mevcut kaosun artmasını bekleyen Pal, bu durumun Fed’in bankacılık sektörüne müdahale etmesine neden olabileceğini, bu senaryo ile kripto varlıklara yoğun bir kaçış yaşanarak bir mega boğa koşusunun başlayabileceğini aktardı.

29.500 ve 30.500 dolar bareminde alıcıları ile buluşmaya devam eden Bitcoin, 29.970 dolar seviyesinde fiyatlanıyor.

Bitcoin için aşağı yönlü hareketlerde 29.659 ve 29.413 dolar seviyeleri günlük Fibonacci destek seviyeleri olarak, yukarı yönlü hareketlerde ise 30.301 ve 31.698 dolar seviyeleri günlük Fibonacci direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

REKLAMI KAPAT X