Bitcoin’deki geri çekilme sonrasında altcoinlerde düşüş hızlandı: Ripple Analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin’deki geri çekilme sonrasında altcoinlerde düşüş hızlandı: Ripple Analizi
Emre Buruk
07.07.2023 16:34

Bitcoin’in 2023 yılının zirvesini gördükten sonra son 13 ayın en yüksek seviyesinden hızla gerilemesi, altcoinlerin de sert bir geri çekilme yaşamasına yol açtı.  

Ripple (XRP) Analizi

SEC ile Ripple arasında devam eden dava sürecinin sonuçlanmamış olması, kripto para piyasalarındaki endişeyi yükseltmeye devam ediyor.

Ancak son olarak, Ripple’ın davayı kaybetmesi durumunda dahi mahkemenin vereceği nihai cevabın yıllar alabileceği belirtildi.

Bu sebeple davanın Ripple aleyhine sonuçlanma ihtimaline rağmen orta ve uzun vadeli fiyatlanmayı önemli ölçüde etkilememesi beklenmektedir.

Bank of America yetkilileri ise yeni hazırladıkları rapor içerisinde Ripple (XRP) ile ilgili övgülerde bulundu.

Buna göre banka, uluslararası ticaret için blokzinciri tabanında ödeme teknolojisi kullanması gerektiğini belirtti. Ripple’ın da içerisinde bulunduğu ödeme teknolojisinin daha yakından ve detaylı incelenmesi gerektiğini belirten yetkililer ayrıca daha geniş finansal endüstri yaratımının gelecek için çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu gelişme ile kurumsal ve bireysel yatırımcıların ilgisini çeken Ripple’ın ise orta ve uzun vadede etki alanını artırarak olumlu fiyat hareketleri sergilemesi beklenebilir.

Ancak Ripple (XRP), son günlerde Bitcoin’de yaşanan volatilite nedeniyle düşüş hareketi gerçekleştirerek %3 civarında kayıp yaşamaktadır.

Ripple (XRP), yazının hazırlandığı an itibarıyla 0,467 dolar seviyelerinde yatırımcıları ile buluşurken, 0,447 ve 0,455 dolar günlük Fibonacci destek seviyeleri ile günlük Fibonacci direnç seviyeleri olan 0,477 ve 0,483 dolar seviyeleri takip edilecek ilk seviyeler olarak dikkat çekiyor.

Yukarı yönlü hareketlerin devamında ise Ripple için en kritik nokta, 0,5 dolar olan psikolojik direnç seviyesi olacak.

REKLAMI KAPAT X