Bitcoin düşen trendi kırmayı başarabilecek mi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin düşen trendi kırmayı başarabilecek mi?
Emre Buruk
28.07.2023 15:31

Geçtiğimiz günlerde FED’in açıkladığı 25 baz puanlık faiz artışının ardında kripto para piyasalarında geri çekilme hareketi devam etti. 29.500 dolar seviyesinin de aşağı yönlü kırılması ile 28.900 dolar seviyelerine kadar gerçekleşen geri çekilme, kripto yatırımcılarının endişe duymasına sebep olmaya devam ediyor. Bu düşüş trendini kırıp kıramayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

 

SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin başta olmak üzere kripto varlıklarla ilgili riskler bulunduğu yönündeki endişelerini dile getirdi. Bitcoin ETF’lerinin onaylanması yönünde çekinceleri bulunduğunu belirten Gensler, kripto para piyasalarının dolandırıcılıktan ve manipülasyondan korunmak amacıyla tasarlanmış menkul kıymetler yasalarına uymadığını iddia etti. Bu durumun yatırımcıların yüksek kayıplar yaşamasına neden olabileceğini yeniden vurguladı.

Master Card ve Visa gibi ödeme hizmeti sağlayıcılarının yanında bankaların da kripto para ekosistemine dahil olma süreci hızlanmaya devam ediyor. Son olarak Fransa merkezli Societe Generale, ülke içerisinde kripto varlık hizmetleri sunmak amacıyla lisans alan ilk banka oldu. Kripto para piyasalarının geleneksel finansa entegre olmaya başlaması kurumsal yatırımcıların güven duygusunu arttırarak yeni sermaye girişlerini de hızlandırabilir.

29.254 dolar seviyesinde alıcıları ile buluşmaya devam eden Bitcoin, için 29.001 ve 28.820 dolar seviyeleri günlük Fibonacci destek seviyeleri olarak görülüyor. Yukarı yönlü günlük Fibonacci direnç seviyeleri ise 29.588 ve 29.770 dolar seviyeleri olarak görülmektedir. Bu süreçte olumlu ve olumsuz haber akışları ile yatay sürecin devam edebileceği öngörülürken, bir sonraki Fed faiz kararı ile yeniden yükseliş trendi başlayabilir.

 

 

Etiketler: bitcoin Gary Gensler
REKLAMI KAPAT X