Borsa İstanbul’da yılın son haftasında dikkat çeken 4 hisse

Okuma Süresi: 3 Dakika
Borsa İstanbul’da yılın son haftasında dikkat çeken 4 hisse
Utku Akman
26.12.2022 09:37

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yükselen kanal içerisindeki hareketini sürdürerek haftayı 5.454,79 puandan kapattı. Bu rallinin ortasında Borsa İstanbul’da yılın son haftasında dikkat çeken 4 hisseyi inceleyeceğim.

Merkez bankalarının sıkı faiz politikalarının büyüme ve enflasyon verilerine olumlu yansıması sebebiyle bu tutumun sürdürüleceği beklentisi sürüyor. Bu durum yatırımcıların daha az riskli tercihlere yönelmesine sebep oluyor. Özellikle altına talebin arttığı haftanın son üç iş gününde BIST 100 endeksinde 5.500 sınırında dirençle karşılaşıldı. Bu henüz endeksin genel durumu açısından bir risk teşkil etmezken ikinci bir direnç kırılımı denemesi ise dikkatle izlenmelidir.

Endekse teknik açıdan baktığımızda pozitif görünümün sürdüğünü söyleyebiliriz. Yükselen kanal içerisinde hareket devam ettikçe trend bozulmuyor. 5.500 seviyesini direnç, 5.360 seviyesini destek olarak kaydedebiliriz.

Pozitif trendin etkisinde bu hafta takip listeme aldığım dört hissenin teknik analizine göz atalım.

ENKAI: Enka İnşaat, aralık ayı başından bu yana oldukça çarpıcı hacimlerle işlem görüyor. Önceki aylara göre yaklaşık 7 kat daha yüksek hacimlere ulaşan hisse, 28 TL noktasında tarihi zirvesine ulaşıp ardından düşüş yaşadı ve 24 TL seviyesine geriledi. Sonrasında başlayan yükseliş trendiyle bu 28 sınırını güçlü bir şekilde aştı ve önceki haftanın son işlem gününde tavan seviyeye ulaştı. Yeni haftaya 30,70 ile başlayacak olan ENKAI açısından görünüm pozitif. Ancak, 14 günlük Göreceli Güç Göstergesi aşırı alım bölgesine hareket ederken düzeltme yaşanması mümkündür. Düzeltme yaşanması durumunda ise yeni destek noktası 28 TL’dir.

ISCTR: Türkiye İş Bankası, bankacılık sektörü öncülüğünde yaşanan rallide ulaştığı zirveden geri döndü ve haftanın son iş gününde 13,01 seviyesinden işlem gördü. İkinci olası zirve denemesinin sonucunda 13,50 bölgesinin tekrar aşılamaması halinde ise yükseliş trendinin sona ermiş olabileceği sinyallerini verebilir. Yılın son haftası bu sebeple kritik öneme sahipken, destek noktası 12,75 TL’dir.

TUPRS: Tüpraş, aralık ayı başında ulaştığı tarihi zirve olan 485 TL noktasının ardından 425 TL’ye kadar gerileyerek yaklaşık 2 aydır süren yükseliş trendini sonlandırmıştı. Ancak daha sonra yeniden yükseliş hareketine başlayan Tüpraş, yılın son haftasına yeni bir rekorla giriş yapmaya hazırlanıyor. Hafta kapanışını 491 TL’den yapan TUPRS, zirvesini hacimli bir şekilde aşması sebebiyle takibe değer hisselerden biri oldu. Yeni destek seviyeleri ise 475 ve 460 olarak kaydedilebilir.

ZOREN: Zorlu Enerji, nefes kesen bir rallinin sonunda 9 TL seviyesinde ulaşmış ardından düzeltme safhası başlamıştı. Haftayı 7,28 TL’den kapatan hissede 20 periyotluk Bollinger Bantları göstergesine göre de ciddi bir sıkışma mevcutken, hacim ise oldukça durağan görünüyor.

Bollinger Bantları’nda görülen sıkışmalar, fiyat hareketinin durağanlaştığına ve yönünü tayin etmeksizin bir trendin oluşma ihtimalinin arttığına işaret etmektedir. Bu sebeple ZOREN, oluşabilecek sert yükseliş dalgası ihtimaliyle bu hafta izleme listemde yer alıyor. Destek seviyeleri olarak ise 7,24 ve 7,08 bölgeleri not alınabilir.

REKLAMI KAPAT X