En büyük 4 RWA coin’i

Okuma Süresi: 4 Dakika
En büyük 4 RWA coin’i
Çınar Küçükay
03.04.2024 17:02

Gerçek dünya varlıkları (RWA), gerçek dünyada değere sahip olan varlıkları temsil eder. Bu varlıklar, gayrimenkul, emtia, kıymetli madenler gibi fiziksel varlıkların yanı sıra, stoklar, tahviller ve fikri mülkiyet gibi dijital varlıkları da içerebilir. Blockchain teknolojisinin gelişimi ile birlikte, bu varlıkların dijital token’lara dönüştürülmesi, yani tokenize edilmesi mümkün hale gelmiştir. İşte RWA coin’leri hakkında az bilinenler..

RWA'in kripto alanındaki önemi, geleneksel finans ile merkeziyetsiz finans (DeFi) arasında bir köprü kurarak, DeFi platformlarında gerçek dünya varlığının ödünç verilmesi, borç alınması ve alım satım yapılmasına olanak tanımasıdır. Bu sayede, kripto yatırımcıları portföylerini çeşitlendirme, volatiliteye karşı koruma ve geleneksel finansal varlıklardan gelir elde etme fırsatı bulur. Ayrıca, RWA, DeFi'ın ulaşılabilirliğini ve fonksiyonelliğini genişleterek, merkeziyetsiz finansal sistemlerin kapsamını ve etkisini artırır.

RWA tokenizasyonunun başlıca kullanım alanları arasında gayrimenkul tokenizasyonu, sanat ve koleksiyon eserlerinin tokenizasyonu, borç senetleri ve şirket hisselerinin tokenizasyonu bulunmaktadır. Bu süreç, varlıkların daha likit, erişilebilir ve alım satımı yapılabilecek hale gelmesini sağlar. RWA, blockchain teknolojisinin finansal pazarlarda likiditeyi artırma, yatırım fırsatlarını demokratikleştirme ve varlık yönetimini daha verimli hale getirme potansiyelini ortaya çıkarır.

İşte en büyük 4 RWA coin’i…

Ondo (ONDO)

Ondo Finance, blockchain ve geleneksel finansal araçları birleştiren yenilikçi bir DeFi platformudur. Farklı risk iştahlarına sahip yatırımcılara yönelik, getiri üreten kripto varlıklarla desteklenen sabit getirili krediler sunar. Bu, risk izole edilmiş kasalar aracılığıyla gerçekleşir ve yatırımcılara istikrarlı getiri veya kaldıraçlı getiri fırsatları sunar. Ondo, likidite sağlayıcıları için sabit ve değişken getiri pozisyonlarına katılımı kolaylaştıran bir abonelik mekanizması geliştirmiştir.

Güvenlik ve uyumluluk, Ondo'nun odak noktaları arasındadır; platform, Peckshield, Certik ve Quantstamp gibi firmalar tarafından denetlenmiştir. Aynı zamanda, gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenizasyonu alanında da aktiftir ve sabit getiri sağlayan USDY gibi ürünler sunar. Ondo Finance, Asya-Pasifik bölgesine genişleme planlarıyla, tokenize menkul kıymetlerde önemli bir pazar payına sahip olmayı hedefliyor ve finansal ürünlere erişimi demokratikleştirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Coinranking

İlk çıktığı günden bu yana %335’ten fazla yükseliş yaşayan ONDO coin’e 1000 dolarlık yatırım yapan bir kişinin bugün hiç satmadığı takdirde 3350 dolar değerinde varlığı olacaktı.

Ayrıca, bu süreçte ONDO coin, Bitcoin’e oranla yaklaşık olarak %161 daha fazla yükseliş kaydetmeyi başardı.

XDC Network (XDC)

XDC Network, gerçek dünya varlıklarının (RWA - Real World Assets) tokenizasyonu konusunda özel bir odaklanma sunar. Bu, gayrimenkul, değerli metaller, sanat eserleri gibi fiziksel varlıkların veya bonolar, hisse senetleri gibi finansal varlıkların dijital token’lara dönüştürülmesi anlamına gelir. XDC'nin RWA ile bağı, bu varlıkları blockchain üzerinde güvenli, şeffaf ve verimli bir şekilde temsil etme, alım satım yapma ve sahiplenme yeteneğinden kaynaklanır.

XDC Network, işletmelere ve finans kurumlarına, varlıkları dijitalleştirme ve bu tokenleştirilmiş varlıkları kullanarak finansal işlemleri gerçekleştirme imkanı tanır. Bu süreç, global ticaretin ve finansmanın daha erişilebilir ve esnek hale gelmesine olanak tanırken, aynı zamanda maliyetleri düşürür ve işlemleri hızlandırır.

Kaynak: Coinranking

İlk çıktığı günden bu yana %85.739’dan fazla yükseliş yaşayan XDC coin’e 1000 dolarlık yatırım yapan bir kişinin bugün hiç satmadığı takdirde 857.390 dolar değerinde varlığı olacaktı.

Ayrıca, bu süreçte XDC coin, Bitcoin’e oranla yaklaşık olarak %6917 daha fazla yükseliş kaydetmeyi başardı.\

Polymesh (POLY)

Polymesh, güvenlik token’ları üzerine odaklanmış, kamu izinli bir katman 1 blockchain'ini temsil eder. POLYX, platformun yerel token’ı olarak, ekosistem içindeki katılımcıları ödüllendirmek, cezalandırmak, yönetişim ve stake işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılır.

Güvenlik token’ları, gerçek dünya değerine sahip varlıkların dijital sözleşmeleridir ve Polymesh, bu tür düzenlenmiş varlıklar için özel olarak inşa edilmiş bir blockchain olarak hizmet verir. Bu platform, tüm ağ katılımcılarının - ihraççılar, yatırımcılar, node operatörleri veya staker’lar - katılmadan önce kimlik doğrulama sürecinden geçmelerini gerektirir, bu da şeffaflığı korurken ağa güven sağlar. Polymesh, özel ve izinsiz ağların benzersiz avantajlarını sunarak, güvenlik tokenleri pazarının verimliliğini ve şeffaflığını artırma potansiyeline sahiptir.

Kaynak: Coinranking

İlk çıktığı günden bu yana %260’tan fazla yükseliş yaşayan POLY coin’e 1000 dolarlık yatırım yapan bir kişinin bugün hiç satmadığı takdirde 2600 dolar değerinde varlığı olacaktı.

Ancak, bu süreçte POLY coin, Bitcoin’e oranla yaklaşık olarak %7 civarında değer kazandı.

Mantra (OM)

Mantra DAO, temelde DeFi hizmetleri sunan, staking, kredi verme ve borç alma gibi işlevleri içeren merkeziyetsiz bir platformdur. Kullanıcılar platform üzerinde OM token’ı kullanarak bu hizmetlere erişebilirler, yönetişimde söz sahibi olabilirler ve platformdaki etkileşimleri karşılığında ödüller kazanabilirler.

14 Mart tarihinde yapılan açıklamaya göre Mantra, RWA tokenizasyonunu Orta Doğu ve Asya'ya getirmeyi hedefliyor. Bu nedenle RWA kategorisinde kendine yer bulmayı başardı.

Kaynak: Coinranking

İlk çıktığı günden bu yana %433’den fazla yükseliş yaşayan OM coin’e 1000 dolarlık yatırım yapan bir kişinin bugün hiç satmadığı takdirde 4330 dolar değerinde varlığı olacaktı.

Ayrıca, bu süreçte OM coin, Bitcoin’e oranla yaklaşık olarak %171 daha fazla yükseliş kaydetmeyi başardı.

Etiketler: RWA ONDO XDC POLY OM
REKLAMI KAPAT X