Ethereum ETF’leri beklenenin altında bir ilgi gördü: ETH düştü

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ethereum ETF’leri beklenenin altında bir ilgi gördü: ETH düştü
Çınar Küçükay
04.10.2023 09:31

ABD'deki varlık yönetimi firmaları VanEck, BitWise ve ProShares, 2 Ekim 2023'te Ethereum Futures borsa yatırım fonlarını (ETF) piyasaya sürdü. Ancak, kripto topluluğu tarafından merakla beklenen ETH Futures ETF'lerinin ticaret hacmi beklenenin altında kaldı.

Bloomberg'in Kıdemli ETF Analisti Eric Balchunas, ilk ticaret günündeki gözlemlerini X platformunda (daha önce Twitter olarak bilinir) paylaştı. Pazartesi günü piyasaya sürülen fonlar arasında BitWise Ethereum Stratejisi ETF, ProShares Ethereum Stratejisi ETF ve VanEck Ethereum Stratejisi ETF yer alıyordu.

Kaynak: Eric Balchunas - X

“Ethereum Futures ETF'leri için oldukça vasat bir hacim, yaklaşık olarak 2 milyon dolar, yeni bir ETF için normal ama $BITO'ya (ilk 15 dakikada 200 milyon dolar yaptı) göre düşük. VanEck ve ProShares arasında sıkı bir yarış var.”

Pazartesi günü öğleden sonra VanEck'in Ethereum ETF'i 312.029 dolarlık ticaret hacmine ulaşırken, ProShares'in Ethereum ETF'i 366.307 dolar ve BitWise'ın Ethereum ETF'i ise 31.785 dolar hacminde kaldı. Kelly ve VolShares tarafından başlatılan Ethereum ETF'lerinin ticaret hacmi ise sıfırdı.

Pazartesi günü piyasaya sürülen Ethereum ETF'lerinin toplam değeri 2 milyon doları geçemedi. Balchunas, beklenenin altındaki ilgiyi değerlendirirken, ETF yatırımcılarının türev ETF'lerden ziyade fiziki veya spot yatırım araçlarına yönelik bir tercihte bulunduğunu ifade etti.

Ethereum Fiyat Analizi

Kaynak: TradingView

Geçen hafta Ethereum ETF'lerinin piyasaya sürülmesi haberinin ardından ETH fiyatı artış gösterdi. Ancak, bu ETF'lerin beklenen ilgiyi çekmemesi Ethereum fiyatındaki artışın tersine dönmesine yol açtı ve Pazartesi gününden bu yana %6,71'lik bir düşüş yaşandı.

Şu an için 1551 dolar ile 1530 dolar arasındaki bölge kritik bir destek seviyesi olarak görülüyor. Eğer bu seviye aşağı yönde kırılırsa, fiyatta daha derin düşüşler gözlenebilir.

Yukarı yönlü bir hareket için ETH'nin ilk olarak 1733 dolar - 1756 dolar aralığını geçmesi gerekiyor. Bu seviyenin üzerinde 1816 dolar - 1831 dolar arasındaki direnç bölgesi bir sonraki engel olarak karşımıza çıkıyor.

MACD göstergesine göre negatif bir kesişim yakın zamanda meydana gelebilir. Bu tür bir kesişim, fiyatta potansiyel bir düşüşün sinyali olarak algılanabilir.

Bitcoin Fiyat Analizi

Kaynak: TradingView

Bitcoin'de de Ethereum'daki hareketlere benzer bir şekilde son 3 gün içerisinde bir düşüş yaşandı ve, 27.900 dolar ile 28.335 dolar arasındaki direnci aşamadı. Eğer bu düşüş eğilimini sürdürürse, Bitcoin, 25.256 dolar - 25.448 dolar aralığına gerileyebilir.

Eğer yükselişe geçerse, öncelikle mevcut direncini destek seviyesi olarak teyit etmeli ve ardından 28.891 dolar - 29.178 dolar aralığındaki direnci geçmeli.

MACD göstergesine göz atıldığında, geçen hafta pozitif bir kesişim olduğu ve yukarı yönlü hareketin sürdüğü gözlemleniyor. Ancak, şu anda negatif bir kesişim için olasılıklar düşük görünse de piyasanın volatilitesi nedeniyle dikkatli olunması önerilir.

Etiketler: ETH btc ETF
REKLAMI KAPAT X