Gram altın yükselişine devam ediyor: Bundan sonra nasıl hareket edebilir?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gram altın yükselişine devam ediyor: Bundan sonra nasıl hareket edebilir?
Osman Bayrak
21.02.2024 09:39

Gram altın yükselen ara kanal içindeki hareketini son drece başarılı bir şekilde sürdürerek 2025 TL kanal direncine yaklaşıyor.

Aşağıdaki grafik gram altının günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Analizlerimi yakından izleyenler gram altın için çizdiğim yukarıdaki teknik analizin son 2 haftalık harekete güzel şekilde ışık tuttuğunu fark etmiştir. Gram altın son dönemde içinde bulunduğu mavi geniş yükselen kanal içinde daha dar bir bölgeye hapsolarak küçük bir kanal içinde hareket etmeye başlamıştı. Bahsettiğim bu dar yükselen kanalı yukarıda yeşil renk ile belirttim. Geçtiğimiz hafta yaşanan sert geri çekilmede de bu kanalın destek seviyesi fiyatın düşüşünü sönümleyerek tekrardan yukarı dönmesini sağladı.

1960 TL seviyesinde kanal desteğine temas eden gram altının olası yukarı dönüşünde potansiyel hedef ise kanal direnç seviyesi idi. Son 4 gündür yaşanan net yükseliş ile de bugün 2025 TL seviyesindeki kanal direncine yaklaşılmış oldu. Gram altın böylece kısa bir zamanda %2,5’lik yükselişe imza attı.

Bundan sonra gram altın nasıl hareket edebilir?

Kanal dirençlerine gelen hareketlerde hemen göstergeleri incelememiz gerekir. Fiyatın dirence nasıl geldiğini yorumlayarak işe başlayabiliriz. Gram altının günlük hareketlerinin MACD göstergesi dün itibarıyla tekrar pozitife döndü. Bir süredir alçalan trend içinde olan MCD her ne kadar henüz bu trendi yukarı çevirmese de al sinyali vermeye çok yaklaştı.

RSI göstergesi de son 4 günlük yükselişin etkisi ile yönünü yukarı çevirerek kendi alçalan trendini yukarı kırmayı başardı. Dün itibarıyla 65 seviyelerinde dolaşan gösterge, 70 üzerine atmayı başarabilirse yeni bir yükseliş hareketinin habercisi olarak yorumlanabilecektir.

DMI göstergesinin 1960 TL seviyesine inen gram altın ile neredeyse sat sinyali verecek olsa da son 4 günlük yükseliş hareketi ile bu riski bertaraf ettiğini görüyoruz. Şu an için 1600 TL’den beri süregelen al sinyalinde bozulma görünmüyor. DMI göstergesi mevcut hareketin devamlılığını yaşanan düzeltmelere göre başarılı bir şekilde gösterebildiği için henüz gram altın cephesinde yükseliş trendini bozacak bir risk DMI açısından görünmüyor.

Son olarak önümüzdeki günlerde yükseliş devam ederse fiyat açısından hangi noktalara dikkat edeceğimizi paylaşmak istiyorum. Eğer gram altın 2025 TL seviyesi üzerinde en az 2 - 4 saatlik kapanış alıp günü de üzerinde kapatabilirse yeni hedefi 2070 TL olacaktır. Olası 2070 TL yolculuğu da 2025 TL’den geçen desteğin kırılmaması şartına bağlı olacaktır. Bu nedenle gram altın hareketlerini yukarıdaki grafiği sağa doğru uzatarak izlemeye devam edeceğiz.

Ons altın

Gram altın fiyatını yukarı çeken ons altın tarafında da oluşan mumlar yükselişi destekleyecek nitelikte geniş gövdeli yeşil şekilde oluşuyor. 1990 USD destek seviyesi üzerinde kalmaya devam ettikçe 2070 USD seviyesinde bulunan yatay direnç seviyesi ons altın için hedef olacaktır. Göstergelerin de olası bir yükseliş hareketinin devamını desteklediği ons altın için bu hafta gözler ise 2040 USD ara direncinde olacak.

REKLAMI KAPAT X