Gram altında kritik seviyeler: 897 TL ve 925 TL

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gram altında kritik seviyeler: 897 TL ve 925 TL
Osman Bayrak
11.05.2022 12:41

Dünya sermaye piyasalarında yüksek volatilite son hızıyla devam ediyor. Kripto para piyasası ve borsa endekslerine gelen satışlar, değerli metal piyasasında da kendisini hissettirmektedir. Gram altın, Dolar/TL’den aldığı destek ile ons altın düşüşlerinden çok fazla etkilenmemektedir. Bu nedenle gram altında takip edeceğimiz ve yön tayinini netleştirecek kritik seviyeler 897 TL ve 925 TL olarak ortaya çıkmaktadır.

Ons Altın

Ons altın tarafında yaşanan her yükseliş bir satış fırsatı olarak görülüp yeni bir düşüşün başlangıcı olarak kalıyor. Oluşan yeni diplerin daha düşük seviyelerde oluşması kısa vadede düşen kanal hareketi yaşanmasına neden oluyor. Olası yükseliş hareketinde yukarı yönde 1870 USD ve 1890 USD seviyeleri sırası ile direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Aşağı yönde ise 1835 USD seviyesi daha önce 3 kez çalışan önemli bir destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin de aşağı kırılması halinde 1790 USD seviyesi kuvvetli bir destek olarak çalışacaktır.

Ons altının 4 saatlik grafiğindeki göstergeler düşüş hareketini desteklemiyor. 1892 USD seviyesinden itibaren yaşanan düşüş hareketinde RSI göstergesi düzenli şekilde yukarı hareket etmektedir. Benzer bir hareket MACD tarafında da görülmektedir. Fakat her ne kadar bu hareketlerde pozitif uyumsuzluk görülse de pozitif uyumsuzluk sadece dönüş için bir ihtimali simgelemektedir. Bu nedenle hem fiyat tarafında, hem de göstergeler tarafında düşen trendleri ve hareketli ortalamaları yakından izleyeceğiz. Fiyat tarafında yaşanan düşen trendin kırılıp, trend üzerinde bir kalıcılaşma görülmesi yükseliş için önemli bir işaret olacaktır.

Gram Altın

Gram altın ons altında yaşanan zayıflığa rağmen stabil durmaya devam ediyor. Bunun nedeni ise Dolar/TL’de yaşanan yükseliştir. Ons altındaki zayıflık kadar Dolar/TL tarafında güçlü bir duruş var. Bu nedenle ons altındaki düşüşler dengeleniyor. Örnek vermek gerekirse ons altının bu seviyesinde Dolar/TL 14,70 TL seviyesinde olsaydı gram altın 870 TL seviyesinde olurdu. Dolar/TL’nin yükselmesi gram altının da daha yüksek bir seviyede dengelenmesine neden olmaktadır.

Kısa vadede gram altının en önemli destek noktası 897 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu seviye bir taraftan fibonacci desteğini oluştururken bir taraftan da 940 TL seviyesinden başlayan düşen trendin destek noktasıdır. Bu seviyenin kırılması halinde bir sonraki fibonacci destek noktası olan 870 TL olası düşen hedefi olarak ihtimaller dahiline girecektir.

Yükseliş hareketinin devamı halinde ise en çok dikkat edilmesi gereken sınır değer 925 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviye 970 TL seviyesinden başlayan ve 940 TL seviyesinden geçen düşen trendin direnç noktasıdır. Bu direncin kırılması halinde ise gram altın tarafında asıl önemli yükseliş hareketinin başlangıcından bahsedebileceğiz. Bu yükselişin tek başına Dolar/TL ile olması çok zor göründüğü için ons altın tarafında da ciddi bir geri dönüş hareketinin başlaması gerekecektir. Aksi halde yükseliş denemeleri gereken gücü toparlayamayacaktır.

Göstergeler tarafında olumlu seyir devam etmektedir. RSI 4 saatlik grafikte düşen trendini kırdı ve üzerinde tutunmaya çalışıyor. MACD göstergesi de pozitif tarafta pozitif uyumsuzluk yapmaya devam ediyor. Bu nedenle her iki gösterge de mevcut halleriyle gram altındaki yükseliş hareketini destekliyor.

REKLAMI KAPAT X