Güç kaybeden altında 963 liraya dikkat!

Okuma Süresi: 3 Dakika
Güç kaybeden altında 963 liraya dikkat!
Osman Bayrak
06.06.2022 13:59

Geçtiğimiz haftayı değerli metaller satışlar ile kapattı. Ons altın haftayı 1851 USD seviyesinden kapatırken, Dolar/TL’de yaşanan geri çekilme ile birlikte gram altın haftayı 976 TL seviyesinden kapattı. Geçtiğimiz hafta içi altın tarafında vurguladığım güç kaybı etkisini hafta sonuna doğru daha da artırdığı için bu hafta gram altın tarafında 963 TL seviyesi takibimizde olacaktır.

Ons Altın

Ons altın haftayı 1800 USD seviyesinden başlayan kısa vadeli yükselen trendin destek seviyesi olan 1851 USD seviyesinden kapattı. 1869 USD seviyesinde bulunan fibonacci seviyesi kısa vade yükselen trend için ciddi bir direnç haline geldi. Gerek 24 Mayıs’ta, gerekse 3 Haziran’da bu direnç seviyesi egale edilmeye çalışılsa da fiyat bu seviyeden geri çekildi. Bu nedenle önümüzdeki günlerde olası yükseliş hareketlerinde bu seviyeye dikkat edeceğiz.

Şu an kısa vadeli yükselen trend desteğinde tutunan ons altın, bu trendin kırılması halinde soluğu 1838 USD’de bulunan bir sonraki destek noktasında alacaktır. Bu seviye hem bir sonraki fibonacci desteği hem de 1720 USD’den başlayan yükselen trendin destek seviyesidir. Bu destek bölgesinin kırılması halinde 1800 USD’den başlayan kısa vadeli yükselen trend ciddi bir güç kaybı yaşayacak olup, fiyat soluğu ikili dip hedefi olarak 1800 USD’de alabilir.

Olası bir yükseliş hareketi halinde ise en önemli direnç bölgesi 1870 USD olacaktır. Bu seviyenin aşılması halinde bir sonraki hedef fibonacci 0,5 seviyesi olan 1894 USD seviyesi olabilir. Bu seviyenin de aşılması 1920 USD seviyesini gündeme getirebilir. Göstergeler tarafında ise gerek DMI göstergesi gerekse RSI göstergesi bu yükselişi şimdilik desteklemiyor gibi görünmektedir. DMI göstergesinin tekrar 4 saatlik grafiklerde pozitife dönmesi, RSI göstergesinin de 4 saatlik grafiklerde 70 seviyesinin üzerine çıkması halinde yükseliş önceki satırlarda bahsettiğim hedeflerine doğru yol alabilir.

Gram Altın

Gram altın tarafında ciddi bir yükselen trend güç kaybını izliyoruz. 893 TL’den başlayan yükselen trend 978 TL seviyesinde aşağı yönlü kırıldı. Trende geri dönme çabası ise 993 TL seviyesinde başarısız olarak fiyat yönünü tekrar aşağı çevirdi.

Bu tarz kuvvetli yükselen trendler sonrası fiyatın yukarı bir bölgede soluklanması ve konsolide olması son derece normaldir. Sonuçta bir fiyat hareketinin soluksuz uzun bir süre yükselmesi için piyasada kesilmeyen bir talep söz konusu olması gerekir. Şu an gram altın 963 TL ile 990 TL arasında konsolide olmaya çalışmaktadır. Gram altının bir önceki zirve noktası olan 970 TL bu konsolidasyon bölgesinin orta bölgesi için, önümüzdeki dönemde gram altın fiyatını 963-970 TL ve 970-990 TL ara bölgeleri içinde izleyeceğiz. Bu bölgelerin alt ve üst sınırlarının kırılması aynı yönde yaklaşık 20 liralık yeni bir hedefin açılmasını sağlayabilir. Buradan hareketle, olası bir güçlenme halinde 1000 TL (aynı zamanda psikolojik bir sınır olarak) yukarı yönde, 940 TL de aşağı yönde hedef haline gelebilir.

Gram altının 4 saatlik grafiklerinde göstergeler tarafında dikkat çeken önemli bir detay var. RSI göstergesi 920 TL’den beri 70 seviyesi üzerinde kalıcı olamıyor. Diğer bir ifade ile fiyat yukarı çıksa da gösterge fiyatı destekleyemiyor. DMI göstergesi de 920 TL’den beri pozitif tarafta seyrederken yaşanan son düşüşler ile negatif tarafa göz kırptığını görüyoruz. Olası bir yeniden güçlenme hareketinde göstergelerin de güçlenip güçlenmeyeceğini bu açıdan önemle izleyeceğiz.      

Gram Altın 4 Saatlik Grafik

REKLAMI KAPAT X