Gümüş, güç kaybettiği bir haftayı kapatmaya hazırlanıyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş, güç kaybettiği bir haftayı kapatmaya hazırlanıyor
Osman Bayrak
26.04.2024 08:53

Son haftalarda önemli bir yükseliş kaydeden ons gümüş, bu haftayı önemli bir geri çekilme sonrasında güç kaybederek kapatmaya hazırlanıyor.

Aşağıdaki grafik ons gümüşün haftalık hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Gümüş için yakından izlediğimiz yukarıdaki daralan üçgen formasyonunu yukarı kıran ons gümüşün önündeki en büyük engel 30 USD’de bulunmaktaydı. 2 hafta önce bu seviyenin test edilmesi ile birlikte yükselişin ise ilk durağına erişilmiş oldu.

Yukarıdaki gibi gerçekleşen bir yükseliş, temel anlamda bir haber ile gerçekleşmiyor ise kırılan ilk dirençten sonra ikinci direncin de kırılması çok olası değildir. Ons gümüş fiyatı da 30 USD seviyesini gördükten sonra bir daha uzunca bir süre bu fiyat seviyesine yükselememiştir. Bu nedenle de 30 USD civarında maliyetlenen yatırımcıların fiyatın tekrar bu seviyeye çıkması halinde satış yapabileceği unutulmamalıdır. İki hafta önce ons gümüş fiyatının şok yükselişinin 30 USD’de sonlanması ve fiyatın bu seviyeden geri dönmesi bu durumu teyit etmektedir.

Bu hafta başında ons gümüş tarafında görülen sert geri çekilme ise son haftalarda yaşanan yükseliş hareketinin sindirilmesi anlamında olumluydu. Her ne kadar yatırımcılar düşüş hareketlerini beğenmeseler de yükselişlerin aralıksız devam etmesi sağlıklı değildir. Fiyatlar çeşitli fiyat aralıklarında dinlenerek yatırımcılara sağlıklı maliyetlenme, kar alma ve stop olma imkânı vermelidir aksi takdirde yaşanan sert çıkışların olası dönüşleri de çok sert olmaktadır.

Bu haftayı güç kaybederek kapatmaya hazırlanan ons gümüşün 26 USD üzerinde kalması kısa vade için olumlu görünmektedir. 26 USD seviyesi ons gümüş tarafından geçmişte defalarca kez test edilerek kırılamayan ya da kırılsa dahi üzerinde kalıcı olamayan bir direnç hattı olduğu için, kırılan bu hattın şu an için bir destek hattına dönüşmesi kritiktir. Bu nedenle de bugün gelecek hafta kapanışının 26 USD üzerinde olmasına çok önem veriyorum.

Bir başka bakış açısı ile 22,30 USD seviyesinden başlayan son yükseliş hareketinin yükselen trendi de 26,30 USD’den geçmektedir. Bu seviye üzerinde kalmak şartı ile bu trend üzerindeki her türlü salınım hareketi yükselen trendin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için önemlidir. Bu açıdan bakıldığında da olası geri çekilmelerin 26,30 USD seviyesi ile sınırlı kalması anlamlı görülebilir.         

Gram gümüş

Ons gümüşte yaşanan geri çekilme gram gümüş tarafını da etkiledi ve gram gümüşün de sert geri çekilmesine neden oldu. Ons gümüşe benzer şekilde gram gümüş için de 22,50 TL seviyesinden başlayan yükselen trendin bozulmaması için gram gümüşün haftayı 28 TL üzerinde kapatması son derece önemlidir. Bu seviyeye kadar görülecek geri çekilmeler yükselen trend için sağlıklı görülmekle birlikte olası 28 TL altında bir seviyenin gün kapanış değeri olması halinde 26,70 TL seviyesi potansiyel hedef olarak karşımıza çıkabilir.

Altın/gümüş rasyosu

Aşağıdaki grafik altın/gümüş rasyosunun günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Değerli metallerin sert hareketler sergilemesi için düşüş trendinde olması gereken bu rasyo dikkat ederseniz yükselen kanal hareketini itinalı şekilde sürdürmektedir. 83 seviyesi altında yaşanabilecek olası bir kalıcılaşma ise bizler için öncül bir sinyal niteliği taşıyacağı için yukarıdaki grafiği yakından izlemeye devam edeceğiz.

**Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

REKLAMI KAPAT X