Gümüş kısa vadeli direncini kırabilecek mi?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş kısa vadeli direncini kırabilecek mi?
Osman Bayrak
26.01.2024 09:17

Haftalardır değer kaybeden ons gümüşü baskılayan alçalan trend, bu hafta yukarı yönde kırılmaya çok yakın. Bakalım haftalık kapanış itibarıyla ons gümüş alçalan trendi yukarı kırabilecek mi?

Aşağıdaki grafik ons gümüşün günlük hareketlerini sırası ile MACD ve RSI göstergeleri ile birlikte göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Yukarıdaki grafikte ons gümüşün günlük hareketlerinin daralan iki kırmızı çizgi arasında sıkıştığını fark etmişsinizdir. Her ne kadar direnç çizgisi kırılmaya çalışılsa da ilk denemede başarılı olunamadı. Bu nedenle de sıkışma süreci devam etti.

Başarısız bir kırılım denemesinin ardından oluşan düşük tepeler grafikte yer alan mavi alçalan trendin oluşmasını sağladı. Oluşan bu mavi alçalan trend 3 kez test edilmesine rağmen üzerinde kapanış alınamadı. Her test esnasında göstergeler bir toparlanma emaresi vermiş olsa da net bir al sinyali gelmedi. Bu nedenle de ons gümüş fiyatı gördüğü 25,90 USD zirvesinden 21,92 USD dibine kadar adeta sürüklendi.

Dip seviyeden tekrar tepki gösteren ons gümüş yönünü tekrar mavi alçalan trende çevirmeyi başardı. Fakat bu kez üst üste gelen 3 yeşil mum ile mavi alçalan trende yaklaşmayı başaran ons gümüş dün 4. kez alçalan trendi kırmayı denedi fakat trendin hemen altında bir kapanış aldı. Tam da bu esnada göstergelere baktığımızda MACD göstergesinde görülen toparlanma dikkatlerden kaçacak gibi değildi. Tüm bu nedenlerle de gözler bugün haftalık kapanış alacak olan ons gümüşün haftayı mavi alçalan trendin hangi tarafında kapatacağına çevrilmiş durumda.

Bugünün pivot rakamı 22,90 USD. Eğer ons gümüş bu seviye üzerinde bir kapanış alabilirse haftayı mavi alçalan trend üzerinde kapatmış olacak. Ayrıca yaşanacak hareketin gücüne bağlı olarak da MACD göstergesinde zayıf da olsa bir al sinyali gelmesi olasılıklar dâhilinde olacak. Bu yönde yaşanabilecek bir kapanış rakamı önümüzdeki hafta için ons gümüşü yükseliş adayı haline getirebilir. Şayet bu ihtimal hayata geçerse de 24,30 USD seviyesinden geçen ana direnç hedef haline gelebilir. Eğer haftalık kapanış 22,90 USD seviyesi altında olursa, gelecek kapanış mumunun gücüne bağlı olarak ya trendi tekrar kırmayı deneyebileceğinden (zayıf bir kırmızı mum olursa) ya da 21,10 USD seviyesinden geçen destek seviyesine geri çekilebileceğinden (kuvvetli bir kırmızı mum olursa) bahsedebileceğiz.

Gram gümüş

Ons gümüş tarafında son 3 gündür yaşanan toparlanma çabası gram gümüşün de yükselen trend etrafında fiyatlanmasını sağladı. Fakat hala ana alçalan trend altında fiyatlanan gram gümüş üzerindeki baskının en azından azalması için gram gümüşün muhakkak 22,50 TL üzerinde kalıcı olması gerekmektedir. Bu seviye üzerinde bir kalıcılık halinde yeni yükseklerin hedeflenebileceğinden bahsedebileceğiz. Fakat gram gümüşün 4 saatlik grafiklerini incelediğimde zar zor elde edilen kısa vadeli yükselişlerin, sert kırmızı mum barlar ile sonlandığını görüyorum. Bu da alıcı ve satıcılar arasında geçen mücadelenin kıran kırana devam ettiğine en büyük işaret olarak karşımıza çıkıyor. Yeni bir yükseliş hareketi için de alıcıların satıcıları kuvvetli bir şekilde domine etmesine ihtiyaç duyulacaktır.

Bakalım kısa vadede bu mücadelenin galibi hangi taraf olacak?

REKLAMI KAPAT X