Gümüş umut verici bir haftalık kapanışa hazırlanıyor

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş umut verici bir haftalık kapanışa hazırlanıyor
Osman Bayrak
07.06.2024 10:08

Yakından takip ettiğimiz 30 USD desteği üzerinde kalmayı başaran ons gümüş, bu hafta içi her ne kadar 30 USD altını test etmiş olsa da haftayı önemli bir yükseliş sonrası bu kritik seviyenin üzerinde kapatmaya hazırlanıyor.

Aşağıdaki grafik ons gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Kırılan önemli dirençlerin kırılım sonrası en önemli özelliği, fiyat için destek görevi görmesidir. 30 USD seviyesi de ons gümüş için tam olarak bu görevi yerine getirmiştir.

Geçtiğimiz haftalarda kırılım sonrası çok net şekilde back-test’e inen ons gümüş buradan tepki almış ve tekrar zirveye tırmanmıştı. Ardından gelen satışlar ile bu hafta içi 30 USD seviyesini aşağı kırmayı deneyen ons gümüş, kısa vadeli işlem yapan alıcı ve satıcıların aklına ikili tepe ihtimalini getirmişti.

Her zaman belirttiğim gibi bir teknik yapının işlerlik kazanması için oluşan yapının teyit edilmesi son derece önemlidir. Yukarıda olduğu gibi 30 USD altındaki ilk kapanışta yüksek bir pozisyon büyüklüğü ile kısa pozisyon açan bir yatırımcı ya stoplarının çalıştığını görecek ya da ettiği zararı hesaplamakla meşgul olacaktır.

Ons gümüşte dün yaşana sert yükseliş sonrası bugün gelecek olan haftalık kapanış son derece önemli hale gelmiştir eğer bugün de ons gümüş günü yeşil kapatmayı başarırsa aşağıda sizlerle paylaştığım haftalık kapanış mumu, görünümü pozitif hale çevirecektir.

Kaynak: Tradingview

Geçtiğimiz hafta ve bir önceki hafta yaşanan haftalık mumlar daha önce gelen kuvvetli yeşil mumun gücünü oldukça zayıflatmıştı. Özellikle geçtiğimiz hafta oluşan mezar taşı mumu düşüş yönündeki beklentileri yükseltmişti. Hafta içinde yaşanan geri çekilme beklenti sahiplerini sevindirse de oyunun terse dönmesi için 2 gün yeterli oldu.

Bugün sert bir geri çekilme olmaz da haftalık mum bu şekilde kapanırsa gelecek hafta için oldukça umutlu olabiliriz çünkü hem geçen hafta görülen mumun negatif etkisi bertaraf edilmiş olacak hem de ana destek altında açılan kısa pozisyonlar sıkıştırılmış olacaktır.

Bugün için yaşanabilecek en iyi senaryo ons gümüşün günü 32,10 USD üzerinde kapatması olacaktır. Bu ihtimal dâhilinde ATH kapanış seviyesi tazelenmiş olacağı için yükseliş umutları canlanacaktır.

Gram gümüş

Aşağıdaki grafik gram gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Yükselen kanal içinde hareket eden gram gümüş ons gümüşte yaşanan geri çekilmenin etkisi ile her ne kadar Dolar/TL’de sınırlı bir yükseliş olsa da yönünü aşağı çevirmişti. Ta ki düne kadar. Dün ons gümüş cephesinde görülen sert yükseliş sonrası gram gümüş %5'in üzerinde bir yükselişe imza attı. Yükselen kanal içinde hareketini sürdüren gram gümüş için 33,60 TL ve 35,50 TL seviyeleri sıralı dirençler olarak izlenebilir.

Önümüzdeki dönemde olası geri çekilmelerde 30 TL stop-loss seviyesi olarak takibimizde olacak olup, yukarıda paylaştığım yükselen kanal egale edilmediği sürece kanal hareketinin dalgalar halinde sürmesi teknik açıdan muhtemel görünmektedir.

Altın/Gümüş Rasyosu

Kaynak: Tradingview

Önemli bir kanaldan aşağı düştükten sonra tepki yükselişleri sergileyen rasyo dün itibarıyla yönünü tekrar sert şekilde aşağıya çevirmiş oldu. Rasyonun aşağı yönlü hareketlerinde değerli metallerin yukarı gitme olasılığının yükseldiğini hafızamızda tutarak rasyodaki hareketleri izlemeye devam ediyoruz.

İLGİLİ HABER UBS yanıtladı: Yatırım için altın mı gümüş mü alınmalı? UBS stratejistleri, yatırımcıların Fed'in bu yılki faiz rotasına ilişkin ipuçları beklediği bir dönemde, "altın mı yoksa gümüş mü alınmalı?" sorusuna yanıt verdi.

**Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

REKLAMI KAPAT X