Gümüş yatırımcıları 30 USD seviyesini yakından izlemeli

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş yatırımcıları 30 USD seviyesini yakından izlemeli
Osman Bayrak
19.04.2024 10:29

Her geçen gün yatırımcısını sevindirmeye devam eden ons gümüş için yatırımcıların gözü 30 USD seviyesinden geçen direnç seviyesinde olmalı.

Aşağıdaki grafik ons gümüşün aylık hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Bir yatırımcı yatırım yaptığı finansal yatırım aracının her şeyden önce ana resimdeki hareketine hakim olması gerekir. Bu nedenle de aylık ve haftalık grafikler bizlere çok şey anlatır. Eğer aylık ve haftalık grafikler bir boğa piyasasına işaret ediyorsa o yatırım aracında uzun süre kısa pozisyon taşımak son derece risklidir. Bu nedenle ons gümüşü yukarıdaki en genel bakış açısı ile yorumlayacağız.

Yukarıdaki grafikte dikkat ederseniz bir daralan üçgen yapısı oluşmuş durumdadır. Bu daralan üçgenin direnç çizgisi de 2011 yılından başlamaktadır. Ons gümüş geçen ay ve içinde bulunduğumuz ay bu direnci yukarı kırarak, direnç üzerinde kalıcılık göstermeyi başardı. Bu durum da ons gümüşün yeni bir yükseliş hareketi başlatmasını tetikleyecek niteliği sağlamış oldu.

Ons gümüş 23,60 USD seviyesi üzerinde aylık kapanış almayı başardığı müddetçe artık bu direncin kırıldığından ve direnç üzerinde bir kalıcılık gösterildiğinden daha rahatça bahsedebileceğiz.

Yükseliş hareketlerinin ortak özelliği olan “Higher High” yani daha yüksek tepeler yapma disiplini, olası bir yükseliş hareketinde ons gümüşte de muhakkak görülmelidir. Bu nedenle yukarıdaki grafikte mavi yatay direnç ile gösterdiğim 30 USD seviyesinin üzerinde en az 1 aylık kapanış alınması, yükseliş hareketini ete kemiğe büründürmüş olacaktır.

Ons gümüş halihazırda yakaladığı yükseliş momentumu ile yakın vadede 3 hareket sergileyebilir.

  • Son yaşanan yükseliş sonrası kırılan alçalan direnç seviyesine bir back-test niteliğinde bir geri çekilme olabilir.
  • 22 USD ile 30 USD arasında yatay bir bant hareketi gerçekleşebilir.
  • 30 USD üzerinde bir aylık kapanış yapılarak, momentumu yüksek bir yükseliş hareketi sergilenebilir.

Önümüzdeki 1,5 aylık süre içerisinde ons gümüşte yaşanacak hareketler ile bu 3 hareketten hangisinin ons gümüşün yeni yol haritası olacağını öğreneceğiz.

Gram gümüş

Aşağıdaki grafik ons gümüşün aylık hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Gram gümüş yukarıdaki grafikteki gibi son derece güzel yükselen kanal hareketleri sergilemektedir. Analizlerimi yakından izleyenler yukarıdaki gibi kanalların destek ve direnç seviyelerini not ettikten sonra gram gümüşün hareketlerini çok daha anlamlı bir şekilde yorumlayabilmiştir umarım.

Gram gümüş oluşan ilk yükselen kanalın zirvesine 620 günde, ikinci yükselen kanalın zirvesine 270 günde ve son kanalın zirvesine ise 10 gün gibi kısa sürede ulaştı. Zaten bu tarz yükselen kanal hareketlerinde fiyat kanalları katlayarak ilerliyor ise her yeni kanalın zirve seviyesine erişmesi bir önceki kanalın zirve seviyesine ulaşmasından daha kısa sürede gerçekleşir.

Gram gümüş için bu hafta kritik seviye 31,20 TL seviyesi olacaktır. Bu seviye üzerinde bir haftalık kapanış gelmesi halinde içinde bulunduğu kanal da yukarı kırılmış olacağı için gram gümüşün önünde yeni bir oyun alanının varlığından bahsedebileceğiz. Bu seviye altındaki kapanışlarda ise gram gümüşün 26,60 TL-31,20 TL arasındaki salınımının devam etmesi teknik açıdan en olası senaryo olarak karşımıza çıkacaktır.

REKLAMI KAPAT X