Gümüş yükselen trendini koruyabilecek mi?

Okuma Süresi: 3 Dakika
Gümüş yükselen trendini koruyabilecek mi?
Osman Bayrak
24.05.2024 10:05

İki haftadır yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başaran gümüşe son iki günde gelen satışlar, akıllara gümüşün yükselen trendini koruyup koruyamayacağı sorusunu getirdi. İsterseniz grafiklerin diline birlikte kulak verelim.

Yatırım araçlarının teknik grafiklerini her türlü yanlı bakış açısından, beklentilerinizden ve önyargılarınızdan sıyrılarak incelemeyi başarabilirseniz, muhakkak ki size vermeye çalıştığı mesajı alırsınız.

Ons gümüş

Aşağıdaki grafik ons gümüşün 4 saatlik hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Bu analizi hazırladığım dakikalarda ons gümüşün en anlamlı grafiği yukarıdaki 4 saatlik grafikti. Çünkü 26 USD seviyesinde başlayan yükseliş hareketi yukarıdaki gibi bir yükselen trend oluşturmuş ve yataydaki en önemli direnç olan 30 USD direncini hacimli bir şekilde kırmayı başarmıştı.

Kısa vadeli bakan yatırımcılar açısından hafta kapanışı bu açıdan çok belirleyici olacaktır. Zira ons gümüş yukarıdaki yükselen trendi koruyarak kapanış alabilirse önümüzdeki hafta için yükseliş umutlarını koruyacaktır aksi durumda 30 USD destek seviyesi hedef haline gelecektir. Burada önemli olan konu, yükselen trendin korunup korunmadığından ziyade 30 USD’den geçen yatay destek hattının korunup korunmadığıdır çünkü yükselişe geçen ons gümüş eğer yükseliş ivmesini kaybetmezse, yükselişini farklı bir ivme ile sürdürebilir (Bu da yatay ile farklı bir açı yapmış yeni bir trend olabilir).

Kaynak: Tradingview

Yukarıdaki grafikte ons gümüşün haftalık hareketlerini görmektesiniz. Bu grafiği gördükten sonra neden 30 USD desteğine bu önemi verdiğimi bir kez daha kavramış olmalısınız. 30 USD seviyesi yaklaşık 4 senelik bir direnci sembolize ettiği için bu direnç üzerinde kalıcılık sağlamak yeni yükseliş hareketleri için elzemdir. 30 USD seviyesi üzerindeki alan ons gümüş için pozitifken, altındaki alan negatif karşılanır. Bu nedenle de 30 USD üzerinde “bir şekilde” kalmayı başaran ons gümüş için yeni yükseliş atakları her zaman için bir ihtimal olarak masadaki yerini alacaktır.

Gram gümüş

Aşağıdaki grafik gram gümüşün haftalık hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Gram gümüş grafiği bir yönü ile ons gümüşten negatif ayrılmaktadır. Ons gümüşte yaşanan geri çekilme maalesef gram gümüşü haftalık periyotta kırdığı direnç hattının gerisine düşürerek yükselen kanal içine sürüklemektedir. Bugün gelecek olan haftalık kapanış değeri 31,65 TL üzerinde olursa gram gümüş kendisini içinden sıyrıldığı kanalın direnç hattının üzerinde bulacaktır aksi bir kapanışta ise maalesef kırılan direncin üzerinde kalamayarak tekrar yükselen kanal içine girmiş olacaktır. Gram gümüşün bu kanal içine tekrar sürüklenmesi grafikte görülen direnç çizgisinin fiyatı engelleyebilecek bir role bürünmesini sağlayabilir. Bu nedenle de bugün gelecek olan haftalık kapanış değeri önem kazanmaktadır.

Altın/gümüş rasyosu

Aşağıdaki grafik altın/gümüş rasyosunun haftalık hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

Geçtiğimiz hafta yayımlanan analizde sizlerin dikkatini çekmeye çalıştığım altın/gümüş rasyosu, geçtiğimiz haftayı aylardır sürdürdüğü yükselen trend çizgisi altında kapatarak gümüşün muhteşem yükselmesine dair bir işaret vermişti. Bu rasyoda yaşanacak geri çekilmelerin devam etmesi halinde değerli metallerde yukarı yönlü hareketler tetiklenebileceği için altın/gümüş rasyosu yakın takibimizde olmalıdır (Bu noktadan başlayabilecek bir ara yükselen trend değerli metal fiyatları üzerinde muhakkak ki baskıya neden olabileceği için bu trendin günlük hareketlerini yakından takip etmeliyiz).

İLGİLİ HABER Commerzbank, altın ve gümüşte tahminlerini güncelledi Alman finans devi Commerzbank, altın ve gümüş fiyatlarına yönelik tahminini revize etti.

**Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

REKLAMI KAPAT X