Kripto para piyasalarında toparlanma zamanı geldi mi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasalarında toparlanma zamanı geldi mi?
Emre Buruk
24.06.2022 15:15

Birçok altcoin ve Bitcoin’in son aylarda sert düşüşler yaşamasının ardından önümüzdeki haftalarda yatay hareketlerin gözlemlenebileceği ve kripto para piyasalarında toparlanma hareketlerinin gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.

Bu toparlanma sürecinde Bitcoin ve proje açısından güçlü görünen Altcoinlerin toparlanmayı başarırken, birçok Altcoin’in ise çöküşe devam edebileceği eski yüksek seviyelerine geri dönemeyerek kripto para piyasalarından ayıklanabileceği öngörülüyor.

Bitcoin

17.600 ABD Doları seviyelerine kadar geri çekilen ve akabinde güçlü toparlanarak 20.000 ABD Doları üzerinde kapanışlar gerçekleştirmeyi başaran Bitcoin 21.250 ABD Doları seviyesinin üzerinde yapacağı kapanışlar ile 23.000 ve akabinde 24.000 ABD Doları seviyelerine hareket edebilir. Piyasaya olumsuz haberlerin hakim olması ve satış baskısının artması ile yeniden 19.600 ve 18.000 ABD Doları seviyelerini test edebilir.

Önde gelen kripto para borsası Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao, kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüşlerin kötü sürecinin geride kaldığını belirtti. Önceki boğa ve ayı sezonlarına benzer bir dönemin yaşandığını belirten Zhao, 2021 yılı sonlarında boğa sezonunun sona erdiğinin düşünülebileceğini ve içinde bulunduğumuz ayı sezonunun bir süre daha devam edebileceğini öngördüğünü belirtti.

Bitcoin, an itibari ile 21.250 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 20.275 ve 19.450 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 22.014 ve 23.102 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Bitcoin’inyükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 27.984 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ethereum

Ethereum için korku ve açgözlülük endeksi göz önüne alındığında aşırı korku seviyelerinde bulunulduğu ve bu nedenle satış baskısının devam ettiği görülmektedir. Son dönemde Ethereum ağı içerisinde yaşanan sorunların, Luna-Terra krizinin, FED parasal sıkılaşma politikalarını sürdürmeye karar vermesinin Ethereum fiyatlanmasına olumsuz hareketler görülmesine neden olduğu ve 1.000 ABD Doları seviyesinin altına gerilemesine neden olduğunu tecrübe ettik. Ethereum diğer kripto paralara paralel olarak toparlanma sürecine girerek 1.000 ABD Doları seviyesinin üzerinde kapanışlar yaparak yükseliş hareketi potansiyelini yükseltmeyi başardı.

Geçtiğimiz aylarda da Bloomberg’te yayınlanan bir rapor içerisinde son bir yılda Ethereum tabanlı köprülerden hacker saldırıları ile 1 milyar doların üzerinde fon miktarının çalındığı belirtilmişti. Zincirler arası köprü sağlayıcısı olarak bildiğimiz Harmony'nin tokeni ONE, ekibin 85.867 ETH (99 milyon dolar) kaybettiğini doğrulayarak geçtiğimiz aylardaki gelişmeye paralel bir çalınma işlemine vurgu yaptı. Bu ve benzeri tarzdaki hırsızlık haberlerinin ani satış baskıları yaratabilmesi kripto para piyasalarında volatilitenin ve satış baskısının yükselmesine neden olabilir.

Ethereum, 1.214 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 1.076 ve 1.008 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 1.220 ve 1.288 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Ethereum’un yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 1.762 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

REKLAMI KAPAT X