Kripto para piyasalarında volatilitenin arttığı bir dönem yaşanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto para piyasalarında volatilitenin arttığı bir dönem yaşanıyor
Emre Buruk
16.06.2023 14:12

SEC’in Binance’e açtığı davanın ardından 25 bin dolar seviyesine kadar geri çekilen Bitcoin, mahkemenin davada uzlaşı talep etmesi sonrasında kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Kripto para yatırımcıları, 25.000 dolar desteğinin başarısız olması durumunda yeni destek seviyesi olan 23.000 dolara başlayacak bir hareketin tedirginliği yaşarken, Bitcoin ise günlük bazda %2’nin üzerinde bir artış yaşıyor.

Son olarak New York merkezli Amerikan global yatırım yönetimi şirketi BlackRock'ın geçtiğimiz gün Bitcoin ETF'si için başvuru yapması, kripto piyasasında gündem olmuştu. Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz ise bu hamleyi Bitcoin için olumlu bir gelişme olarak tanımlamıştı.

Bitcoin ETF’si için başvuru yapılması böylelikle kripto para piyasalarında olumlu bir görünüm oluşmasını sağlayarak, geçtiğimiz haftalarda SEC davaları ve Fed etkisiyle sert düşüş yaşayan Bitcoin’in 25.750 dolara kadar yükselmesine destek olmuştu.

Bitcoin'de yükselişi destekleyen bir diğer önemli faktör ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Binance.US hakkında talep ettiği varlık dondurma kararının yargıç tarafından beklemeye alınması oldu.

Buna göre, ABD Bölge Mahkemesi yargıcı Amy Berman Jackson, SEC’nin Binance hakkında talep ettiği varlık dondurma kararını geniş çaplı etkileri göz önünde bulundurarak sonuçlandırmayı reddetti.

İLGİLİ HABER SEC’in Binance’e yönelik varlıkları dondurma talebi beklemeye alındı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Binance.US hakkında talep ettiği varlık dondurma kararı yargıç tarafından beklemeye alındı.

Böylelikle kripto para piyasası değeri de 1 trilyon doların üzerindeki yerini korumayı başardı. Kurumsal yatırımcılardan olumlu haber akışı gelmesi durumunda ise bu son tepki yükselişinin devam etmesi beklenebilir. 

Ancak SEC ile davalık olan kripto para borsası Binance, son olarak Hollanda pazarından ayrılacağını duyurdu. Hollanda'da VASP’ye kayıt yaptırılmadığı için Hollanda‘da hizmet verilemeyeceğini aktaran Binance’in bu kararı ise halihazırda tedirgin olan kripto para yatırımcılarının korku ve endişe seviyesini yükseltmeye aday göründü.

İLGİLİ HABER Binance Hollanda pazarından çekiliyor İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Hollanda'da faaliyetlerine son veriyor.

Piyasadaki bu son olumsuz habere rağmen Bitcoin ise %2,67 artış ile 25.554 dolar seviyelerinden alıcılarıyla buluştu.

Bitcoin'in yukarı yönlü hareketlerinde direnç seviyesi olarak 25.940 ve 26.831 seviyeleri takip edilecek ilk noktalar olacaktır.

Aşağı yönlü hareketlerde ise Bitcoin için günlük fibonacci destek seviyeleri 25.045 ve 24.492 dolar noktaları olacaktır.

Bitcoin’in ayrıca 25 bin dolar seviyesinde tutunmayı başaramaması durumunda, geri çekilmesini 23 bin dolar seviyesine kadar sürdürebileceği öngörülebilir.

Etiketler: bitcoin binance sec ETF
REKLAMI KAPAT X