Kripto piyasalarında düşüş hızlandı: Bitcoin'de takip edilecek yeni destek noktaları neler?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Kripto piyasalarında düşüş hızlandı: Bitcoin'de takip edilecek yeni destek noktaları neler?
Emre Buruk
01.08.2023 21:06

Bitcoin’in 28.600 dolar seviyesine kadar gerilemesinin ardından düşüşün hızlanarak yeniden 25.000 dolar seviyesinin test edilebileceğine yönelik kaygılar da artış gösterdi.

Ethereum ağı üzerinde geliştirilmiş merkeziyetsiz bir borsa olan Curve Finance, 30 Temmuz tarihinde yaşadığı siber saldırı sonucu 50 milyon dolara yakın değer kaybetti. Bu değer kaybı, platformun yerel token’ı CRV’nin %30’un üzerinde değer kaybı yaşamasına neden olurken, DeFi tokenlarının da sert satış baskısı ile karşı karşıya kalmasına yol açtı.

Öte yandan, Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Financial Times’a verdiği son demeçte, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dava öncesi borsadan Bitcoin (BTC) dışındaki tüm kripto para işlemlerini durdurmasını istediğini belirtti.

İLGİLİ HABER SEC’ten Coinbase’e işlem durdurma talebi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Coinbase'e karşı yasal işlem başlatmadan önce Bitcoin dışındaki tüm kripto varlık alım-satımlarını durdurmasını talep ettiği iddia edildi.

Ripple ile SEC arasında devam eden davanın Ripple lehine sonuçlanmasına rağmen bu gelişme ise kripto para piyasasına yönelik sermaye girişlerinin kısıtlı kalmasına sebep oldu.

Olumsuz haber akışının etkisiyle 28.868 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşan Bitcoin için aşağı yönlü hareketlerin devamı durumunda 28.633 ve 28.080 dolar seviyeleri takip edilecektir.

Bu süreçte olumsuz haber akışlarının yoğunlaşması ile düşüş hareketinin hızlanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

İLGİLİ HABER Kripto sektöründe tercihler değişti: Yatırımcılar altcoinlere yöneldi Yılbaşından beri yüzde 76 kazandıran kripto para birimi Bitcoin'den çıkan yatırımcılar, altcoinlere yönelmeye başladı.
REKLAMI KAPAT X