Kripto piyasasında haftanın öne çıkan gelişmeleri - 18 Eylül

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto piyasasında haftanın öne çıkan gelişmeleri - 18 Eylül
Çınar Küçükay
18.09.2023 12:02

Bu hafta finans dünyasında gözler ABD Federal Rezerv'in alacağı karara çevrilmiş durumda. Kripto para sektörü ise bu hafta faiz kararının yanında Binance ve SEC arasında süregelen hukuki mücadeleye ilişkin gelişmeleri yakından takip edecek. İşte, 18 Eylül itibarıyla haftanın öne çıkan gelişmeleri:

Bu hafta piyasaların odağında Fed'in faiz artırım döngüsünü sonlandırıp sonlandırmayacağı ve bu kararın ekonomik sıkılaşma mı yoksa bir duraklama mı getireceği konusu yer alıyor.

Federal Rezerv son 18 ayda 11 faiz artırımıyla borç verme oranını tarihi bir seviyeye taşımıştı. Ancak, enerji maliyetlerindeki artışla birlikte enflasyonun dalgalı hareketi, Fed'in enflasyonu kontrol ederken ekonomik bir durgunluğa yol açmamak için denge arayışını zorlaştırdı. Bu gelişmelerin ardından CME Group'a göre faiz oranlarının %5,25 ile %5,50 arasında kalma olasılığı %99'a ulaştı.

Kaynak: CME Group

Binance-SEC mahkemesi

Haziran ayından bu yana devam eden hukuki süreçte SEC, Binance'e toplam 13 suçlama yöneltti. Suçlamalar arasında Amerikan yatırımcılarına uygun izinler olmadan Binance üzerinden işlem yapma olanağı tanıdığı da bulunuyor.

SEC ise Binance.US'e karşı sert bir tutum takındı ve şirketi, soruşturma sürecinde iş birliği yapmamakla suçladı. 15 Eylül'de bir hakim ise SEC'nin davanın belgelerini açığa çıkarma isteğini onayladı.

Bugün, Binance ve SEC arasındaki mahkeme duruşması yapılacak. Yargıcın verdiği karar doğrultusunda kripto piyasasında volatilite gözlemlenebilir. Bu hareketliliğin yönünü ise kararın hangi tarafın lehine olacağı belirleyecek.

Binance.US şu anda önemli zorluklarla karşı karşıya. SEC, Binance.US ve CEO Changpeng Zhao aleyhine ciddi iddialarla gündeme gelirken, şirket ciddi bir ticaret hacmi kaybı yaşıyor ve üst düzey yöneticileri bir bir işten ayrılıyor. Şirket, bir yandan düşen işlem hacmi ve yönetici ayrılıklarıyla diğer yandan da SEC'nin artan baskılarıyla başa çıkmak zorunda. Binance.US'in bu zorlukları nasıl aşacağını zaman gösterecek, ancak şimdilik belirsizlik bulutları şirket üzerinde kalmaya devam ediyor.

Bu hafta kilidi açılacak kripto paralar

Bu hafta AVAX (%2,70), ALGO (%0,43), MASK (%0,78), RBN (%3,99), C98 (%3,39) ve ID (%4,93) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

Avalanche (AVAX)

DeFi ve kurumsal uygulamalar için hızlı ve düşük ücretli işlemler sunan bir blok zinciri platformu olan AVAX, 2020 yılında piyasaya sürülmüştür ve kendi konsensus mekanizması olan Avalanche Consensus'a sahiptir.

Bu hafta, AVAX coin sahipleri için %2,70'lik bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Algorand (ALGO)

Ölçeklenebilirlik, güvenlik ve hızlı işlem sürelerini bir araya getiren, ödüllü bir kriptografi uzmanı tarafından oluşturulan blok zinciri platformu olan ALGO, geleneksel finans ve DeFi projeleri arasında bir köprü görevi görmeyi de amaçlar.

ALGO coin sahipleri bu hafta %0,43'lük bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Mask Network (MASK)

Kullanıcıların popüler sosyal medya platformlarında şifrelenmiş mesajlar göndermesini sağlayan bir protokol olan MASK, aynı zamanda, kullanıcılara DeFi hizmetleri ve NFT alım satım imkanı da sunar.

Bu hafta, MASK coin’in toplam arzının %0,78'lik bir kısmının kilidi açılacak.

Ribbon Finance (RBN)

Kullanıcıların kripto varlıklarından optimize edilmiş getiriler elde etmelerini sağlayan bir DeFi protokolü olan RBN, opsiyon stratejileri ve yapılandırılmış ürünlerle yatırım yapmayı kolaylaştırır.

RBN için bu hafta %3,99'luk bir kilit açılımı bekleniyor.

Coin98 (C98)

Kullanıcılara farklı blockchain ağlarındaki varlıklarını kolayca yönetme, takas etme ve yatırım yapma olanakları sağlayan C98, çoklu zincir işlevselliği sunan bir DeFi platformudur.

C98 için bu hafta %3,39'luk bir kilit açılımı bekleniyor.

Space ID (ID)

Kullanıcıların Web 3.0 alan adlarını rahatlıkla keşfetmelerine, kaydetmelerine, alım satımını yapmalarına ve yönetmelerine olanak tanıyan evrensel ad hizmeti ID, kullanıcıların Web 3.0 kimliğini kolay ve hızlı bir şekilde oluşturmalarını mümkün kılar.

ID için bu hafta %4,93'lük bir kilit açılımı bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X