Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (20 Kasım 2023)

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (20 Kasım 2023)
Çınar Küçükay
20.11.2023 08:38

Bu hafta kripto piyasasında, yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 31 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasındaki toplantısının tutanaklarına büyük bir ilgi gösteriyor. Tutanaklar, Federal Rezerv'in faiz oranları konusundaki gelecek adımlarına dair önemli ipuçları içerebilir.

İşte, 20 Kasım itibarıyla haftanın öne çıkan gelişmeleri:

FOMC Tutanakları ve ABD Verileri Açıklanacak

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının tutanakları, yatırımcılar için büyük bir merak konusu haline geldi. Bu tutanaklar, Fed’in faiz oranları konusundaki gelecek adımlarına dair önemli ipuçları barındırabilir. Yatırımcılar, tutanakları en ince ayrıntısına kadar inceleyerek, politika yapıcıların eğilimlerini anlamaya çalışacaklar.

Geçtiğimiz haftalarda enflasyonun yavaşlamasıyla birlikte, Fed’in faiz artırımlarına son verdiği ve önümüzdeki dönemde faiz oranlarını agresif bir şekilde düşürebileceği beklentisi güçlendi. Beklentiler, mayıs ayından itibaren faiz indirimlerine başlanabileceği yönünde şekilleniyor. Ekonomik verilere bakıldığında, önümüzdeki salı günü ikinci el konut satışlarına ilişkin verilerin açıklanması bekleniyor. Bunu çarşamba günü haftalık işsizlik başvuruları ve ekim ayı dayanıklı mal siparişleri takip edecek.

Fed’in Kasım ayı politika toplantısında, faiz oranlarını yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğu ve ekonomik büyümenin üçüncü çeyrekte "güçlü" bir şekilde devam ettiğini belirttiği gözlemlendi. Ayrıca, işe alımların yılın başından bu yana "yavaşladığı" ancak iş gücü piyasasının güçlü kaldığı vurgulandı.

Kısacası, önümüzdeki hafta yatırımcılar için oldukça hareketli geçecek ve ekonomik veriler, Fed politikaları ve kripto para piyasalarındaki değişiklikler yakından takip edilecek. Bu dönemde alınacak her türlü karar, yatırımcılar için önemli sonuçlar doğurabilir.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta DYDX (%3,50), ALGO (%0,42), ID (%4,49), C98 (%3,08), RBN (%3,99), MASK (%0,78) ve GT (%6,72) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

dYdX (DYDX)

Marjin işlem, spot işlem, borç verme ve borç alma hizmetleri sağlamak için Ethereum blok zincirindeki akıllı sözleşmeleri kullanan bir DEX olan DYDX, merkezi olmayan borsaların güvenliğini ve şeffaflığını, merkezi borsaların hızı ve kullanılabilirliği ile sunmayı amaçlamaktadır.

Bu hafta, DYDX coin sahipleri için %3,50'lik bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Algorand (ALGO)

Kendisini “dünyanın en güçlü ve sürdürülebilir blok zinciri” olarak tanımlayan ALGO, yüksek hızlı güvenliğe sahiptir ve aynı anda merkezi olmayan bir ağ olarak faaliyet gösterir.

ALGO coin sahipleri bu hafta %0,42'lik bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Space ID (ID)

Alan adlarının kaydedilmesi için evrensel bir ad hizmeti sağlamayı amaçlayan blok zinciri tabanlı bir proje olan ID, kullanıcıların kendi marka kimliklerini oluşturmalarına ve tanıtmalarına olanak tanır.

Bu hafta, ID coin’in toplam arzının %4,49'luk bir kısmının kilidi açılacak.

Coin98 (C98)

DeFi'ın en öne çıkan özelliklerini tek bir yerde sağlamak için tasarlanmış, hepsi bir arada DeFi platformu olan C98, merkezi olmayan bir borsa, çok zincirli cüzdan, finansman ve denetim hizmetleri sunar.

C98 için bu hafta %3,08'lik bir kilit açılımı bekleniyor.

Ribbon Finance (RBN)

Çok çeşitli yapılandırılmış kripto ürünleri ve yatırım stratejileri sunan DeFi protokolü olan RBN, kullanıcı tarafından oluşturulan fonların otomatik kasaları aracılığıyla türev seçeneklere yapılan yatırımlar yoluyla sürdürülebilir getiri üretimine odaklanan getiri yaratma fırsatları sunmaktadır.

Bu hafta, RBN coin sahipleri için %3,99'luk bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Mask Network (MASK)

İnternet kullanıcılarını Web 2.0'dan Web 3.0'a bağlayacak bir köprü olan MASK, şifreli bir sosyal mesajlaşma uygulaması, kripto para birimi ve merkezi olmayan dosya paylaşım ağı olarak çalışır.

MASK için bu hafta %0,78'lik bir kilit açılımı bekleniyor.

Gate Token (GT)

Merkezi bir kripto para borsasının yerel varlığı olan GT, düşük ücretler ve hızlı işlemler gibi inanılmaz özelliklerle kullanıcılara yüksek performanslı bir alım satım deneyimi sunmayı amaçlar.

GT coin sahipleri bu hafta %6,72'lik bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

REKLAMI KAPAT X