Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (22 Ocak 2024)

Okuma Süresi: 4 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (22 Ocak 2024)
Çınar Küçükay
22.01.2024 08:31

Bu hafta kripto piyasasında önemli gelişmeler beklenmezken ABD cephesinde açıklanacak olan veriler piyasada volatiliteye neden olabilir.

İşte 22 Ocak itibarıyla haftanın öne çıkan gelişmeleri:

ABD Tarafında Yoğun Hafta

2023 yılının son çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinde beklenen ılımlı büyüme, yılın son altı ayında gözlemlenen sağlam aktivite döneminin sona ermesine işaret ediyor. Piyasa katılımcıları, ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) verilerinin, mal ve hizmetlerin toplamı olarak tanımlanan bu göstergenin, yıllık bazda %2 artış göstermesini bekliyor.

Bu veriler, ekonominin genişlemeye devam edeceği beklentilerini beslerken, Federal Rezerv'in (Fed) faiz oranlarını düşürme konusunda hala hazır olmadığına dair piyasa inancı azalmış durumda. Bu hafta yayınlanacak iki önemli ekonomik rapor, merkez bankası politika yapıcılarının eğilimlerini ve para politikasındaki bir dönüşe piyasa tepkilerini belirlemede önemli olacak.

Cuma günü ise aralık ayına ait Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi verileri açıklanacak. Fed'in enflasyon ölçümü için tercih ettiği bu endeks, gıda ve enerji bileşenlerini hariç tutan çekirdek PCE fiyatlarının aralık ayında %0,2 ve yıllık bazda %3 artış göstermesi bekleniyor.

Bu veriler, enflasyon Fed'in %2'lik hedefine doğru eğilim gösterse de henüz bu hedefe ulaşmadığı için büyük ilgi görecek.

Ayrıca, Tesla’nıni kazanç raporları da kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği önemli bir gelişme olacak. Rapora göre Tesla’nın Bitcoin satıp satmadığı veya alım yapıp yapmadığı da belli olacak.

Fed'in Faiz Kararına Yönelik Piyasa Beklentileri

Piyasa, Federal Rezerv'in gelecek adımları konusunda fikir değiştirdi. CME Group verilerine göre Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 30-31 Ocak toplantısında faiz indirimi yapma ihtimali neredeyse yok. Bu yeni bir şey değil, ancak Mart toplantısında faiz indirimi yapılma olasılığı bir hafta önceki %76,9'dan %46.2'ye düştü.

Kaynak: CME Group

Bu durum, piyasaların ve yatırımcıların ekonomik göstergelere, özellikle de enflasyon ve GSYİH verilerine dikkatle odaklanmalarına neden oluyor.

Bu veriler, Fed yetkililerinin 30-31 Ocak tarihlerinde yapılacak olan politika toplantıları öncesinde ekonomik durum ve enflasyon seviyeleri hakkında daha fazla bilgi sağlayacak. Bu durum, piyasaların ve yatırımcıların gelecek dönemdeki hareketlerini şekillendirecek önemli bir faktör olacaktır.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta ID (%4,12), DYDX (%2,05), C98 (%2,90), GT (%6,72), IMX (%2,79), RON (%7,75), YGG (%3,56) ve EDU (%3,96) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

Space ID (ID)

Alan adlarının kaydedilmesi için evrensel bir ad hizmeti sağlamayı amaçlayan blok zinciri tabanlı bir proje olan ID, kullanıcıların kendi marka kimliklerini oluşturmalarına ve tanıtmalarına olanak tanır.

Bu hafta, ID coin sahipleri için %4,12'lik bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

dYdX (DYDX)

Marjin işlem, spot işlem, borç verme ve borç alma hizmetleri sağlamak için Ethereum blok zincirindeki akıllı sözleşmeleri kullanan bir DEX olan DYDX, merkezi olmayan borsaların güvenliğini ve şeffaflığını, merkezi borsaların hızı ve kullanılabilirliği ile sunmayı amaçlamaktadır.

DYDX coin sahipleri bu hafta %2,05'lik bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Coin98 (C98)

DeFi'ın en öne çıkan özelliklerini tek bir yerde sağlamak için tasarlanmış, hepsi bir arada DeFi platformu olan C98, merkezi olmayan bir borsa, çok zincirli cüzdan, finansman ve denetim hizmetleri sunar.

Bu hafta, C98 coin’in toplam arzının %2,90'lık bir kısmının kilidi açılacak.

GateToken (GT)

Merkezi bir kripto para borsasının yerel varlığı olan GT, düşük ücretler ve hızlı işlemler gibi inanılmaz özelliklerle kullanıcılara yüksek performanslı bir alım satım deneyimi sunmayı amaçlar.

GT için bu hafta %6,72'lik bir kilit açılımı bekleniyor.

Immutable X (IMX)

Ethereum'daki NFT'ler için ilk katman 2 ölçeklendirme çözümü olan IMX, anında işlem tanıma, yüksek ölçeklenebilirlik, sıfır gaz ücreti ve daha fazlasını sağlar. Katman 2 çözümü, Ethereum gibi blok zincirinin üzerinde geliştirilen ekstra protokoldür. Bu tür katman ölçeklendirme çözümü, blok zinciri için gerekli olan ekstra ademi merkeziyetçilik veya güvenlik özelliklerinden herhangi birini manipüle etmeden verimi artırır.

Bu hafta, IMX coin sahipleri için %2,79'luk bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Ronin (RON)

Oyunculara ait ekonomilere sahip oyunlar geliştirmek isteyen geliştiriciler için tasarlanmış, Ethereum sanal makinesi (EVM) tabanlı bir blockchain olan RON, ağ üzerindeki işlemleri kolaylaştırmak, ödül vermek ve ağ güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılır.

RON için bu hafta %7,75'lik bir kilit açılımı bekleniyor.

Yield Guild Games (YGG)

Değiştirilemez token’lara (NFT) yatırım yapan merkezi olmayan özerk bir kuruluş (DAO) olan YGG, bu NFT'leri sanal dünyalarda ve blok zinciri tabanlı oyunlarda kullanır. Misyonu ise en büyük sanal dünya ekonomisini yaratmak, topluluğa ait varlıkları maksimum fayda için optimize etmek ve karını token sahipleriyle paylaşmaktır..

YGG coin sahipleri bu hafta %3,56'lık bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Open Campus (EDU)

Topluluğun Web 3.0 alanında merkezi olmayan eğitim içeriği oluşturmasına olanak tanıyan bir protokol olan EDU, kısa zaman önce Binance Launchpad ile piyasaya sürülmüştür.

Bu hafta, EDU coin sahipleri için %3,96'lık bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Etiketler: fed faiz ID DYDX C98 GT IMX RON YGG EDU
REKLAMI KAPAT X