Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (25 Eylül 2023)

Okuma Süresi: 4 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (25 Eylül 2023)
Çınar Küçükay
25.09.2023 14:28

Bu hafta, kripto paraların geleceğini şekillendirecek bir dizi önemli gelişme yaşanacak. Kripto para piyasası, Ripple'ın SEC kararını kutlaması, Gary Gensler'ın kripto düzenlemeleri hakkında yapacağı konuşma ve birçok kripto paranın kilit açılımları gibi etkinliklerle oldukça hareketli olacak.

İşte, 25 Eylül itibarıyla haftanın öne çıkan gelişmeleri:

Ripple’ın New York Zaferi

Ripple, 29 Eylül’de New York’ta “The Proper Party” etkinliğini düzenleyecek. Bu etkinlik, Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı kazandığı davayı kutlamak için düzenleniyor. XRP'nin menkul kıymet olarak kabul edilmemesi, şirket için büyük bir zafer anlamına geliyor. Etkinlik doğrudan XRP’nin talep ve arzına etki etmese de yatırımcıların varlık hakkındaki düşünce ve beklentilerini şekillendirebilir.

SEC Başkanının Kripto Para Düzenlemeleri Üzerine İfadesi

Gary Gensler, 27 Eylül’de, kripto düzenlemeleri üzerine Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi önünde konuşacak. Kripto para birimleri üzerine düzenleyici çerçeve konusunda sıkı bir inceleme yapılması bekleniyor. Bu oturum, özellikle Bitcoin Spot ETF onayının da konuşulacak olması bakımından kritik öneme sahip.

ABD Makro Ekonomi Gündemi Yoğun

ABD ekonomisinde de yoğun bir hafta bizleri bekliyor. Tüketici güveni ve konut satışları verileri salı günü, çarşamba günü ise çeyrek dönem GSYİH verileri açıklanacak. Bu veriler, genel ekonomik iklim üzerinde önemli bir etkiye sahip. Fed Başkanı Jerome Powell’ın perşembe günü yapacağı konuşma ise piyasa oyuncuları tarafından yakından takip edilecek.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta OP (%3,03), FLOW (%1,27), GT (%6,94), DYDX (%3,50), WOO (%0,92), ILV (%1,08), MC (%3,33), AXL (%6,06), API3 (%1,29) ve EDU (%11,31) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

GateToken (GT)

Gate.io borsasının yerel token’ı olan GT, işlem ücretlerinde indirim sağlar ve platformdaki diğer özelliklere erişim imkanı sunar.

Bu hafta, GT coin sahipleri için %6,94'lük bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

dYdX (DYDX)

Merkezi olmayan finans (DeFi) platformu olan DYDX, kullanıcıların kripto varlıklar üzerine türev işlemleri yapmasına olanak tanır.

DYDX coin sahipleri bu hafta %3,50'lik bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Flow (FLOW)

Blok zinciri teknolojisini kullanarak dijital varlık ve oyunların işlem hacmini artıran, merkezi olmayan bir platform olan FLOW, açık ve izin verici bir yapısı ile kullanıcıların sanal dünyalarda benzersiz varlıklar oluşturmasına ve alışveriş yapmasına imkan tanır.

Bu hafta, FLOW coin’in toplam arzının %1,27'lik bir kısmının kilidi açılacak.

Axelar (AXL)

Merkeziyetsiz uygulamaların (DApp) ve blok zinciri ağlarının arasında geçiş yapmayı sağlayan bir köprü protokolü olan AXL, blok zincirleri arasında bağlantı sağlar.

AXL için bu hafta %6,06'lık bir kilit açılımı bekleniyor.

Open Campus (EDU)

Blok zinciri teknolojisine dayanan ve öğrenme ve eğitim alanında kullanılan bir dijital varlık olan EDU, öğrencilerin ve eğitim kurumlarının kaynaklarını paylaşmasını, ödüller kazanmasını ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmesini sağlar.

EDU için bu hafta %11,31'lik bir kilit açılımı bekleniyor.

WOO Network (WOO)

Likidite sağlayıcıları ve borsalar arasında bir köprü görevi gören WOO, bunun dışında borsalara ve trader’lara likidite sağlar.

WOO için bu hafta %0,92'lik bir kilit açılımı bekleniyor.

Optimism (OP)

Merkezi olmayan uygulamaların (DApps) ölçeklenebilirliğini artırmayı hedefleyen Layer 2 projesi OP, Etheruem ağının ana zincirinden ayrılarak işlem sürelerini kısaltır ve işlem maliyetlerini düşürür.

Bu hafta, OP coin sahipleri için %3,03'lük bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Illuvium (ILV)

Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir açık dünya fantastik savaş oyunu olan ILV, ILV Network tarafından geliştirilmiştir.

ILV coin sahipleri bu hafta %1,08'lik bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

API3 (API3)

Merkezi olmayan uygulamaların (DApp) gerçek dünya veri hizmetlerine güvenilir ve doğrulanabilir erişim sağlamasını amaçlayan API3, API sağlayıcılarını doğrudan blok zincire entegre ederek, verilerin doğruluğunu sağlamak için merkezi beklentileri azaltmayı amaçlar.

Bu hafta, API3 coin’in toplam arzının %1,29'luk bir kısmının kilidi açılacak.

Merit Circle (MC)

Metaverse'deki farklı oyunlarda değer artışını en üst düzeye çıkarma misyonuna sahip, merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) olan Merit Circle, yatırımcıların, yöneticilerin ve oyuncuların bir araya gelmesini sağlamayı amaçlar.

MC için bu hafta %3,33'lük bir kilit açılımı bekleniyor.

REKLAMI KAPAT X