Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (30 Ekim 2023)

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (30 Ekim 2023)
Çınar Küçükay
30.10.2023 08:27

Kripto piyasası için kritik bir hafta kapıda. Gözler, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) 1 Kasım'da yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına çevrildi. Bu toplantının sonuçları, finansal piyasalarda geniş yankılar uyandırabilir, bu da dolaylı yoldan kripto piyasalarını da etkileyecektir.

İşte, 30 Ekim itibarıyla haftanın öne çıkan gelişmeleri:

Amerika Merkez Bankası (Fed) Toplantısı

Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) 1 Kasım 2023 tarihinde yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı, yatırımcılar ve piyasa analistleri için büyük önem taşıyor. Özellikle son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve yükselen enflasyon oranları, Fed’in ne tür bir karar alacağı konusunda geniş spekülasyonlara yol açıyor.

Şu anda, yatırımcıların genel beklentisi, Fed'in faiz oranlarında bir değişiklik yapmaması yönünde. Ancak, aralık ayında yapılacak toplantıda bir faiz artışı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın önceki açıklamaları, faiz oranlarının gerektiğinde daha da yükseltilebileceğini işaret ediyor.

Ekim ayına ait işsizlik oranları, üretim aktiviteleri ve tüketici güveni gibi ekonomik göstergeler, toplantının tonunu belirleyecek önemli faktörler. Özellikle son dönemde güçlü bir GSYİH büyümesi ve yükselen enflasyon oranları, Fed’in daha sıkı bir para politikası izlemesine yol açabilir.

Yükselen tahvil getirileri de Fed'in kararlarına etki edebilecek bir diğer faktör. Eğer tahvil getirileri yükselmeye devam ederse, bu Fed'in faiz artırımına gitme ihtiyacını azaltabilir.

Powell'ın Açıklamaları

FOMC toplantısı sonrası yapacağı konuşmada Jerome Powell, büyük ihtimalle enflasyon ve istihdamdaki mevcut durumu değerlendirecek. Son aylarda yaşanan enflasyonist baskıların geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu konusu üzerinde durması bekleniyor.

Powell'ın söylemlerinde, Fed'in sıkılaşma yolunda ne kadar ileriye gidebileceğine dair ipuçları aranacak. Faiz oranlarını yükseltmeye başlama zamanının yaklaşıp yaklaşmadığına dair bir sinyal verip vermeyeceği merak konusu. Ayrıca, pandemi döneminde başlatılan parasal genişlemenin ne zaman sonlandırılacağı da önemli bir başka konu.

Enflasyon verilerinin yüksek çıkması ve istihdamın hala pandemi öncesine dönüş yapamaması, Powell'ın bu konulara özel bir vurgu yapmasını olası kılıyor. Enflasyon konusunda 'ılımlı bir geçiş süreci' yaşanıp yaşanmadığı ve işgücü piyasasının ne zaman tam anlamıyla toparlanacağı hakkında yorum yapması bekleniyor.

Ayrıca, cuma günü açıklanacak olan ekim ayı tarım dışı istihdam verisi büyük önem taşıyor. Eylül ayında 336.000 iş imkanı eklenmesinin ardından, ekim ayı için 182.000 iş imkanı eklenmesi bekleniyor.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta OP (%2,74), BICO (%1,12), IMX (%3,05) ve NEAR (%0,78) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

Optimism (OP)

Ethereum blok zincirinin üzerine inşa edilmiş bir katman 2 zinciri olan Optimism, işlem ücretlerini azaltır ve Ethereum işlemlerini hızlandırır. Ayrıca, her işlem Optimism üzerinde gerçekleşirken, veriler Ethereum'a gönderilir ve orada doğrulanır.

Bu hafta, OP coin sahipleri için %2,74'lük bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Biconomy (BICO)

Ethereum blok zincirinin üzerine inşa edilmiş çok zincirli bir aktarıcı ağ olan BICO, Web 3.0 ve kripto kullanıcılarının işe alımını sorunsuz ve uygun maliyetli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Biconomy, gazsız işlemler, çok zincirli merkezi olmayan uygulamalarda kolay ve sezgisel kullanıcı katılımı gibi bir dizi son teknoloji çözüm sunar.

BICO coin sahipleri bu hafta %1,12'lik bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Immutable X (IMX)

Ethereum'daki NFT'ler için ilk katman 2 ölçeklendirme çözümü olan IMX, anında işlem tanıma, yüksek ölçeklenebilirlik, sıfır gaz ücreti ve daha fazlasını sağlar. Katman 2 çözümü, Ethereum gibi blok zincirinin üzerinde geliştirilen ekstra protokoldür. Bu tür katman ölçeklendirme çözümü, blok zinciri için gerekli olan ekstra ademi merkeziyetçilik veya güvenlik özelliklerinden herhangi birini manipüle etmeden verimi artırır.

Bu hafta, IMX coin’in toplam arzının %3,05'lik bir kısmının kilidi açılacak.

Near Protocol (NEAR)

Merkezi olmayan bir uygulama platformu olan NEAR, sistemlerin nasıl oluşturulacağını, uygulamaların nasıl geliştirileceğini ve web'in kendisinin nasıl çalıştığını dönüştürmek isteyen bir platformdur. Asıl amacı merkezi olmayan uygulamalara (DApp) ev sahipliği yapmaktır.

NEAR için bu hafta %0,78'lik bir kilit açılımı bekleniyor.

Etiketler: btc fed faiz OP BICO IMX NEAR
REKLAMI KAPAT X