Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (6 Mayıs 2024)

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (6 Mayıs 2024)
Çınar Küçükay
06.05.2024 08:03

Kripto piyasasının gündeminde bu hafta önemli bir gelişme bulunmuyor. İşte sakin geçmesi beklenen 6 Mayıs haftasının öne çıkan gelişmeleri..

Gelecek hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Ripple ile devam eden hukuk mücadelesinde sunacağı cevap dilekçesi öncesinde SEC, 6 Mayıs Pazartesi günü, Ripple'a karşı yaptırım taleplerini detaylandıran bir cevap dilekçesi sunacak. Bu gelişme, SEC'nin Mart ayında başlattığı sürecin bir parçası olup komisyon Ripple'a karşı para cezası ve yasaklama talebinde bulunuyor.

SEC, 2020 Aralık ayındaki şikayetinin ardından Ripple'ın ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini öne sürmüştü. Ripple ise SEC'nin taleplerine karşı bir muhalefet dilekçesi sunarak, süreçteki usulsüzlükler ve gecikmeler nedeniyle iddiaların reddedilmesini talep etti.

Ripple, şikayet sonrası akredite yatırımcılara On-Demand Liquidity (ODL) anlaşmaları aracılığıyla XRP satışının düzenlemelere aykırı olmadığını savunuyor. Kripto para topluluğu, özellikle Ripple destekçileri, 6 Mayıs'ta SEC'nin cevap dilekçesini ve yasaklama ile ilgili tutumunu netleştirecek olmasını dikkatle bekliyor.

SEC, XRP'nin Aralık 2020 şikayetinden sonra yasanın ihlal edildiğine dair ikna edici kanıtlar sunarsa, bu durum XRP'de bir satış baskısına yol açabilir. Kurumsal yatırımcılara satışların engellenmesi, Ripple'ın ABD operasyonlarını ciddi şekilde sekteye uğratabilir ve piyasa hissiyatını olumsuz etkileyebilir.

Bu durum, SEC'nin Ripple'a karşı açtığı davanın ve bu davanın XRP'nin değeri üzerindeki etkilerinin devam eden bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Kripto para topluluğu, önümüzdeki hafta boyunca yaşanacak gelişmeleri yakından takip edecek.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta GMT (%4,54), CHEEL (%43,53) ve APT (%2,64) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

GMT (GMT)

Kullanıcıların yürüyerek veya koşarak kripto para kazanmalarını sağlayan bir “Move2Earn” fitness ve yaşam tarzı uygulaması olan GMT, kullanıcılarına fiziksel aktiviteleriyle doğrudan gelir elde etme fırsatı sunar. Blok zinciri teknolojisi ve NFT'ler aracılığıyla kullanıcılar, gerçek dünyadaki hareketlerini dijital ödüllerle eşleştirerek motivasyon ve katılımlarını artırmayı hedefler.

Bu hafta, GMT coin sahipleri için %4,54'lük bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Cheelee (CHEEL)

Bir GameFi platformu olan CHEEL, kullanıcılarının yayın izleyerek kazanç sağlamasına imkan verir. Ana hedeflerinden birisi 4,6 milyar sosyal medya kullanıcısını GameFi dünyasına entegre etmek.

CHEEL coin sahipleri bu hafta %43,53'lük bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Aptos (APT)

Ölçeklenebilir ve güvenli bir blok zinciri altyapısı sağlayarak, Web 3.0'ın geleceği için merkezi olmayan finans ve uygulamaları güçlendirmeyi hedefleyen yeni bir katman 1 blok zinciri olan APT, kullanıcı dostu ve ekosistem genelinde kabul görmüş uygulamalar için bir temel sunarak, yüksek performanslı DApp geliştirme potansiyelinin kilidini açmayı hedefliyor.

Bu hafta, APT coin’in toplam arzının %2,64'lük bir kısmının kilidi açılacak.

 

Etiketler: sec xrp ODL GMT CHEEL APT
REKLAMI KAPAT X