Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (9 Ekim 2023)

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (9 Ekim 2023)
Çınar Küçükay
09.10.2023 14:07

Önümüzdeki hafta hem makroekonomik veriler hem de kripto piyasası için oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. ABD ekonomik göstergelerinden, jeopolitik olaylara kadar birçok kritik gelişme bizi bekliyor.

İşte, 9 Ekim itibarıyla haftanın öne çıkan gelişmeleri:

ABD Ekonomik Göstergeleri

Özellikle ABD'den gelecek olan Üretici Fiyat Endeksi (PPI) ve Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) verileri, enflasyonist baskıların göstergesi olarak takip edilecek. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayı toplantı tutanakları da piyasalar için önemli ipuçları içerebilir.

Ayrıca, Merkez Bankası’nın son toplantısının detaylı raporu bu hafta içinde açıklanacak. Bu rapor, bankanın parasal politika yaklaşımı hakkında fikir sahibi olmamızı sağlayacak.

Kaynak: CME Group

1 Kasım’daki faiz kararına dair spekülasyonlar yayılmaya devam ediyor. Tahminlere göre faizin sabit bırakılma ihtimali %78,9’da bulunuyor.

Ortadoğu'da Artan Gerilim

Son günlerde Ortadoğu'da artan jeopolitik gerilim, petrol fiyatlarına ve global piyasalara yansıdı. Bu durum kripto paralar piyasası için de bir belirsizlik unsuru oluşturmaya devam ediyor.

Fed Üyelerinin Konuşmaları

Hafta boyunca 12 farklı Fed yetkilisinin yapacağı konuşmalar, Amerika'nın ekonomik politikaları hakkında ipuçları verecek. Bu konuşmalar, piyasaların yönünü belirlemede kritik bir rol oynayacak.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta LUNA (%0,17), ICP (%0,74), APT (%1,90), BICO (%3,34), CYBER (%10,29) ve UNI (%1,44) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

Terra (LUNA)

Ağ içinde yönetişim için kullanılabilen ve sahiplerinin projenin yönünü oylamasına ve geleceğini şekillendirmesine yardımcı olan katman 1 blok zinciri LUNA, stabilcoin UST’nin sabitliğini kaybetmesi sonrası piyasaya sürülmüştür.

Bu hafta, LUNA coin sahipleri için %0,17'lik bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Internet Computer (ICP)

Merkezi olmayan Web 3.0 hizmetlerini etkinleştirmek için hızlı ve verimli bir blok zinciri olan ICP, blok zinciri hesaplama ve veri depolamaya daha fazla verimlilik, hız ve ademi merkeziyet getirmeyi amaçlar.

ICP coin sahipleri bu hafta %0,74'lük bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Aptos (APT)

Move programlama dilini kullanan bir Katman 1 blok zinciri olan APT, kullanıcılara daha fazla ölçeklenebilirlik, güvenilirlik, güvenlik ve kullanılabilirlik vaat sunar.

Bu hafta, APT coin’in toplam arzının %1,90'lık bir kısmının kilidi açılacak.

Biconomy (BICO)

Web 3.0 avantajlarına sahip kullanıcılara merkezi olmayan uygulamalar (dApp) sağlamak için blok zinciri teknolojisini kullanan bir platform olan BICO, kriptoyu çok iyi bilmeyen kullanıcıların bile rahatlıkla kullanabilmesi için basit bir işlem altyapısı kurmayı hedefler.

BICO için bu hafta %3,34'lük bir kilit açılımı bekleniyor.

CyberConnect (CYBER)

Blok zinciri teknolojisi üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir sosyal grafik protokolüolan CYBER, kullanıcı verilerinin tekelleşmesi ve farklı platformlar arasında veri ve kimlik birlikte çalışabilirliği eksikliği gibi sorunları ele alarak geleneksel Web 2.0 sosyal modelini bozmayı amaçlar.

CYBER için bu hafta %10,29'luk bir kilit açılımı bekleniyor.

Uniswap (UNI)

Ethereum üzerinde çalışan ve kripto para alım satımı imkanı sunan UNI, lider DeFi protokollerinden birisidir.

UNI için bu hafta %1,44'lük bir kilit açılımı bekleniyor.

Etiketler: Luna ICP APT BICO CYBER UNI
REKLAMI KAPAT X