Ons gümüş için alçalan trendin önemi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ons gümüş için alçalan trendin önemi
Osman Bayrak
24.11.2023 09:46

Ons gümüşün 26 USD'den gelen alçalan trendi kıramaması sonrasında, gümüş fiyatları hafta boyunca bu direncin altında kaldı.             

Aşağıdaki grafik ons gümüşün günlük hareketlerini göstermektedir.

Kaynak: Tradingview

26 USD’den başlayan alçalan trendin önemini bir önceki teknik analizimde detayıyla açıklamıştım. Bu hafta ons gümüş adeta bu alçalan trend ile dans etti. Hafta boyunca defalarca kez kırmızı alçalan trendi kırmaya çalışsa da her temas çabası satış ile karşılaştı. Bu nedenle günlük mumların hepsinin yukarı yönde fitilleri oluştu. Sarı ile işaretlenen bu bölge alçalan trendin baskı yönlü gücünü bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Ons gümüşün yukarıdaki teknik görünümünde dikkatimi çeken detayları sizlerle paylaşmak istiyorum.

  • Ons gümüş bu hafta aşağıda 23,20 USD, yukarıda 23,80 USD arasında sıkıştı. Fiyatlamanın odaklandığı alana dikkat edersek ons gümüş direnci kırmaya daha yakın görünmektedir.
  • Ons gümüş tekrar yukarı yönlü kanala girmeyi başardığı için kırmızı alçalan trend kırılmadığı sürece bu kanalın destek seviyesi ile kırmızı alçalan trend arasında sıkışacaktır. Bu sıkışmanın teknik anlamda son bulabileceği zaman aralık ortası gibi görünmektedir.
  • Ons gümüş önündeki ilk direnci yukarı yönde kırabilirse iki yönden yükselmeye aday görünmektedir. İlki alçalan trend yukarı kırıldığı için momentum kazanabilir. Satıcılar bu şartlar altında gücünü kaybedebilir ve alıcılar piyasada hâkim hale gelebilir. İkincisi ise ons gümüşün son yükselişi sonrası yatay bölgede konsolide olması ile birlikte ons gümüş 4 saatlik grafikte bir flama formasyonu oluşturmuş oldu. Yine aynı direnç seviye kırılması halinde bu flama işlerlik kazanıp 26 USD’lik nihai hedefine yol alabilir.
  • Son olarak, ons gümüşün düşüş formasyonunun sonunda oluşturduğu daha yüksek dip ile birlikte ons gümüş grafiği günlük zaman diliminde bir TOBO formasyonu oluşturmuş oldu. 23,70 USD seviyesinde bulunan TOBO boynunun yukarı kırılması ve üzerinde kalıcılık göstermesi halinde yükseliş bu açıdan da desteklenerek 26,60 USD seviyesini hedef haline getirebilir.

Yukarıdaki tüm parçaları bir araya getirdiğimizde ons gümüşün kırmızı alçalan trendi yukarı kırması halinde 26-26,6 USD bandını hedef haline getirebilecek bir yükselişe imza atabilme ihtimali masadaki yerini almaktadır.

Ons gümüşte yaşanan yukarı yönlü yapılar gram gümüşü de yukarı yönlü tetikleyebilecek güçte görünmektedir. Hâlihazırda zirve seviyede fiyatlanan gram gümüş de 21,90 TL üzerinde kalıcılık gösterebilirse içinde bulunduğu kanalın zirve seviyesi olan 25 TL seviyesini hedef haline getirebilir. USD/TL tarafından sınırlı destek alan gram gümüş için olası yukarı yönlü bir marjın açılabilmesi için ons gümüş tarafındaki dirençlerin kırılması ön şart olarak karşımıza çıkmaktadır.

REKLAMI KAPAT X