Ripple’da kayıplar derinleşti: Düşüş %5’e ulaştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple’da kayıplar derinleşti: Düşüş %5’e ulaştı
Emre Buruk
21.07.2023 15:41

Geçtiğimiz hafta SEC ile Ripple arasında davanın Ripple lehine olumlu sonuçlanmasının ardından %70’in üzerinde yükselen XRP, 0,85 dolar seviyesine çıkmasının ardından bugün %5’e varan kayıp yaşadı.

Son yükselişinin ardından bugün %5’e yakın düşüş gerçekleştiren Ripple’ın1 dolar hedefini aşıp aşamayacağı ise kripto para yatırımcıları arasında merak konusu olmayı sürdürüyor.

Son düşüşe rağmen Ripple gibi şirketlerin sunduğu teknolojinin gelecek dönemlerde ödeme sistemlerinde de aktif olarak kullanılacağına yönelik beklentiler ise güç kazanmaya devam ediyor. Buna göre, Banco Santander gibi önde gelen birçok banka, XRP ile ödeme sistemlerine yönelik deneyler gerçekleştirmeye başladı.

2024 yılına kadar Asya’daki internet bankacılığının en az 1 milyar kullanıcıya ulaşacağı ve Amerikalıların yarıdan fazlasının mobil bankacılık kullanacağına yönelik hesaplamalar da Ripple gibi dijital ödeme imkanı sunan şirketlerin gelecek dönemlerde hızlı büyüme potansiyeli olduğuna işaret etti.

Kurumlara, girişimlere ve bireylere dijital varlıklar konusunda yardımcı olan Galaxy Digital’in CEO’su ve milyarder Mike Novogratz ise Ripple ile ilgili olumlu açıklamalarda bulunarak, Ripple’ın SEC’e karşı zafer kazandığını ilan etti. Novogratz ayrıca bu durumun hem şirket hem de kripto ekosistemi için çok önemli bir kazanç olduğunu vurgulayarak, kripto para ekosisteminin daha fazla düzenleyiciye ihtiyaç duyduğunu ancak orta ve uzun vadede kripto varlıklara ilginin sürekli artacağını öngördü.

Ripple ise bu gelişmelerin ortasında 0,7768 dolar seviyelerinde alıcıları ile buluşuyor.

Aşağı yönlü hareketlerde Ripple için günlük Fibonacci destek rakamları 0,776 ve 0,758 dolar, direnç rakamları ise 0,833 ve 0,851 dolar olarak görülebilir.

Aynı zamanda 1 dolar seviyesi halen psikolojik direnç seviye olarak masadaki yerini koruyor. Bu seviyenin aşılması ile hacimli ve sert yükseliş hareketlerinin görülebileceği de göz önünde bulundurulmalıdır.

REKLAMI KAPAT X