Ripple (XRP) ve Cardano (ADA) Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Ripple (XRP) ve Cardano (ADA) Analizi
Emre Buruk
21.07.2022 18:28

Bitcoin’in son günlerde yaşadığı yükseliş ile birlikte toparlanma çabaları XRP ve ADA başta olmak üzere birçok Altcoin’in yükseliş hareketi gerçekleştirmesini sağladı.

Bu yükseliş hareketinin hangi seviyelere kadar devam edeceği ve bu yükselişin bir boğa tuzağı mı olduğu kripto para yatırımcıları tarafından merak ediliyor. XRP, Ripple ve SEC ile devam eden mahkeme sürecinin fiyatlanmaya etkilerini yaşamaya devam ederken ADA 0.4 ABD Doları seviyelerinden 0.55 ABD Doları seviyelerine ulaşmayı başardı. Bitcoin dominansının düşüş yaşaması Altcoinlere yeni sermaye girişleri yaşanabileceğini göstererek Altcoinlerde yükseliş hareketleri gözlemlenme potansiyelini arttırıyor.

Ripple

SEC ile mücadelesine 2 yıla yakın süredir devam eden Ripple dava sürecinin XRP üzerinde oluşturduğu olumsuz baskı nedeniyle son günlerde yaşanan yükselişlerde sert hareketler gösteremedi. Benzer Altcoinlerin %50’leri aşan yükseliş hareketleri göstermesine rağmen daha sönük kalan XRP, 0,372 ABD Doları seviyelerinde alıcıları ile buluşuyor.

Blockchain şirketi Ripple, kurucu ortaklarından Jed McCaleb’in tüm XRP varlıklarını sattığını resmen onayladı. 8 yıllık sürecin sonunda XRP cüzdanını boşaltmayı başaran McCaleb, XRP üzerinde ciddi bir satış baskısı oluşturuyordu ve bu satış baskısı ortadan kalkmış oldu. McCaleb’in oluşturduğu satış baskısının ortadan kalkması XRP fiyatlanması özelinde orta ve uzun vadede olumlu etkiler görülmesini sağlayabilir.

XRP, 0,36 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 0,357 ve 0,342 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 0,392 ve 0,407 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. XRP’nin yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,3478 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Cardano

Cardano ağı, Cardano’nun blok zincirine bir takım iyileştirmeler getirecek olan Vasil Hard Fork’una hazırlanırken, Ethereum’un yaklaşmakta olan “The Merge” birleşmesinin kripto para piyasalarında oluşturduğu ortamdan faydalandı. Bu hard fork, Ethereum’un birleşmesine benzer şekilde ertelenerek endişelere yol açmıştı. Ancak son günlerde görüldüğü üzere karamsarlığın ve olumsuz yaklaşımların ağ yükseltmeleri konusunda daha olumlu bir görüşe dönüştüğü görünüyor. Cardano’nun Vasil Hard Fork’una yaklaşması ve bu gelişmeyi tamamlaması ile sert yükselişler sergileyebileceği tahmin ediliyor.

Cardano’nun henüz Metaverse, NFT ve Defi alanlarında yaygınlaşabilmesi ve bu pazarlardan faydalanarak sermaye artışı gösterebilmesi ileri süreçlerdeki fiyat hareketlerini önemli ölçüde etkileyecektir. Bu noktada Cardano’nun etki alanı ve kurumsal yatırımcılar ile işbirliği açıklamalarının yakından takip edilmesi kripto para yatırımcılarının yüksek kazançlar elde edebilmesine olanak sağlayabilir.

0,4808 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan ADA için 0,557 ve 0,588 ABD Doları seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. ADA'nın yükseliş trendine devam edebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,497 ABD Doları seviyesinin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

REKLAMI KAPAT X