Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple (XRP) ve Solana (SOL) Analizi
Emre Buruk
17.08.2022 22:06

25.000 ABD Doları hedefini aşmaya çalışan Bitcoin’in yatay ve güvenli seyri, Ripple ve Solana gibi altcoin fiyatlanmalarında olumlu fiyat hareketleri görülmesini sağlıyor.

Aylardır SEC davası ile mücadele eden ve bu nedenle sert fiyat düşüşleri yaşayan XRP’nin ve ağ sorunları ile karşı karşıya kalarak yatırımcılarını kaybetme noktasına gelen Solana’nınBitcoin’in sergileyeceği olumlu fiyat hareketleri ile yeniden yükseliş trendine girebilecekleri tahmin ediliyor.

Ripple

Kripto para piyasalarına ilginin artması ile büyüme sağlayan kripto para şirketleri arasından Ripple ABD’nin en hızlı büyüyen özel şirketleri listesine girdi. Ripple bir yıl içerisinde %236 büyümeyi başararak 2.456. sırada kendisine yer buldu. SEC davası öncesi 2020 yılında listenin 123. sırasında yer alan Ripple’ın eski performansını yakalayıp yakalayamacağı merak konusu olmayı sürdürüyor. 

Ripple, Japonya-Tayland para transferlerini kolaylaştırmak amacıyla SBI Remit ile yeni bir ortak proje başlattığını duyurdu. Bu proje içerisinde Japonya’nın en büyük ödeme sağlayıcısı olan SBI Remit’in Japonya’da yaşayan kişilerin RippleNet teknolojisini kullanmasına ve bu teknoloji ile anında para göndermesine izin vereceği ve SiamCommercial Bank’ın bu girişimde Tayland tarafını temsil edeceği açıklandı. Kripto para şirketinin yeni ortaklıklar imzalayarak etki alanını genişletmesi ile XRP’nin yeniden yükseliş trendi yakalayabileceği öngörülüyor.

XRP, 0,377 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Aşağı yönlü 0,368 ve 0,357 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 0,392 ve 0,405 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. XRP’nin yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 0,354 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Solana

Ethereum’un en büyük rakibi olarak görülen ve Ethereum’un pazar payına göz koyan Solana, Ethereum’dayaşanan olumlu güncelleme haberleri ile satış baskısı görerek düşüş hareketi gerçekleştirdi. Geçtiğimiz haftalarda ağ saldırısı sonucu yüzlerce milyon dolarlık hırsızlığın da yaşanmış  olması yeni yatırımcının Solana’yı tercih etmemesine neden oluyor. Bu nedenle Chiago merkezli yazılım geliştirici şirketi Jump Crypto, son süreçte sorunlar ile karşılaşan Solana ağının açık kaynaklı çekirdek kodlarının geliştirilmesinde yardımcı olacak. Bu gelişme karşılaşılan problemlerin çözülmesini ve yatırımcının güveninin artmasını sağlayarak fiyatlanmalarda olumlu hareketlere neden olabilir. Aşağı yönlü hareket gerçekleşmesi durumunda ise 40 ABD Doları önemli destek seviyesi olarak görülebilir.

42,86 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana, aşağı yönlü 41,63 ve 40,68 ABD Doları seviyelerini destek seviyesi olarak kullanarak güç toplayabilir. 44,08 ve 45,78 ABD Doları seviyeleri ise önemli direnç seviyeleri olarak görülebilir ve bu seviyelerin aşılması yeni yükselişleri de beraberinde getirebilir. Solana'nın yükseliş trendine yeniden dönebilmesi için 50 günlük hareketli ortalaması olan 39,5 ABD Doları seviyesini aşarak bu seviyelerin üzerinde günlük kapatmalar gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

REKLAMI KAPAT X