Ripple (XRP), yükselişine devam edebilecek mi?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ripple (XRP), yükselişine devam edebilecek mi?
Emre Buruk
14.07.2023 17:10

Aylardır yatay bir seyir izleyen Ripple, SEC ile arasındaki davanın sonuçlanmasıyla %70’in üzerinde yükseliş gösterdi. Ancak dava sürecinin sonlanmasıyla yatırımcıların rallinin devam edip etmeyeceğine yönelik soru işaretleri de arttı.

Milyarder yatırımcı Tim Draper ise Ripple’ın SEC karşısında büyük bir zafere imza attığını belirterek, bunun kripto para ekosistemi için de büyük bir zafer olduğunu aktardı. Ekosistemin kısa ve orta vadede hızla büyüyebileceğini de düşünen Draper, kripto para sektörünün devrim niteliğinde bir sistem olduğunun altını çizdi.

Ripple (XRP) ise bu gelişmelerin etkisiyle başlayan yoğun alımlar sonrasında işlem hacmini 18 kat artırarak 11,2 milyar dolar seviyesine yükseltti. Ripple bugün saat 17.00 itibarıyla 0,7755 dolar seviyelerinden yatırımcıları ile buluşuyor.

Ripple (XRP) için aşağı yönlü hareketlerde 0,562 ve 0,456 dolar günlük fibonacci destek seviyeleri, yukarı yönlü hareketlerde ise 0,907 ve 1 dolar olan günlük Fibonacci direnç seviyeleri yakından takip edilebilir.

Psikolojik direnç seviyesi olarak da görülen 1 dolar seviyesinin aşılması ise yeni ve sert yükseliş hareketinin devam etmesini sağlayabilir.

Ripple’ın olumlu haber akışı ile sert yükseliş sergilemesi ise Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto varlıkları da olumlu etkiledi.

Buna göre lider kripto para birimi Bitcoin, Ripple’ın başlattığı yükseliş hareketi sonrasında bugün yüzde 1,92 artış ile 31,246 seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin’in bu yükselişi sonrasında ise vadeli işlem piyasasında yüksek miktarda tasfiye gerçekleştiği görülüyor. Buna göre, toplam 303 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşirken; tasfiye işlemlerinin %72’sinin düşüş yönlü pozisyonlarda olması dikkat çekiyor.

Kaldıraçlı işlemlerde düşüş yönlü pozisyon alanların pozisyonlarını kapatmaya yönelmesi (short squeeze) ise yükseliş yönlü hareketin hızlanabileceği ihtimalini yeniden gözler önüne seriyor.

Etiketler: xrp kripto para bitcoin
REKLAMI KAPAT X