Solana (SOL) ve Ripple (XRP) analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
Solana (SOL) ve Ripple (XRP) analizi
Emre Buruk
20.01.2023 13:43

Bitcoin’in 21.000 dolar seviyesinde akümüle olması sonrasında altcoinlere olan ilginin artması, Ethereum’un rakibi olarak görülen Solana (SOL) ve SEC ile arasındaki dava süreci ile gündeme gelen Ripple (XRP) gibi altcoinlerin olumlu fiyat hareketleri göstermesini sağladı.

Bitcoin’in yatay hareketini sürdürmesi sonrasında yatırımcıların altcoinlere olan ilgisi artış gösterdi. Bitcoin dominansında olası bir düşüş yaşanması halinde ise yatırımcıların altcoinlere olan ilgisinin daha fazla artması beklenebilir.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu içerisinde kripto para piyasalarının güncel durumu ve Ripple-SEC davası ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Kripto para yatırımcıları, Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) karşı devam eden dava sürecinin Ripple lehine sonuçlanmasını beklerken; Garlinghouse, açıklamaları ile her iki tarafın sunduğu materyallerin ve özetlerin artık hakimin önüne konduğunu ve bu süreçten sonra hakimin kararının beklendiğini söyledi. Dava sürecinin ise Haziran 2023 içerisinde sonuçlanacağını düşündüğünü belirten Garlinghouse, SEC yetkilileriyle daha önce 3 kez bir araya geldiklerini ve yetkililerin bu görüşme esnasında XRP’nin menkul kıymet olabileceğine dair bir ifade kullanmadıklarını da sözlerine ekledi. Davanın Ripple lehine sonuçlanması durumunda XRP’nin kısa ve orta vadede hızlı yükseliş hareketleri sergileyebileceği söylenebilir.

Ripple (XRP) an itibari ile 0,388 dolar seviyelerinde hareket etmektedir. Ripple (XRP), 0,364 dolar olan 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde hareketini sürdürmeye devam ederek yükseliş trendinin devam ettirebilir. Günlük RSI(14) değeri ise 60,073 seviyelerinde iken STOCHRSI(14) değerinin ise 66,79 seviyelerinde olumlu olduğu görülmektedir.

XRP için önemli olabilecek destek seviyeleri 0,351/0,362/0,377 ve önemli direnç seviyeleri 0,399/0,417/0,436 olarak öngörülmektedir.

Solana (SOL)

Solana Foundation ve Ripple’ın da yer aldığı bir grup Blockchain x Climate Leadership Network’ü (BxC) kurduğunu açıkladı. Kuruluş, iklim konusunda harekete geçen yenilikçilerin, liderlerin ve geliştiricilerin bir araya gelebileceği en büyük buluşma noktası olmayı hedefliyor. İsviçre’nin Davos kasabasında tanıtımı gerçekleştirilen bu kuruluş, kripto para ve blockchain teknolojierinin gerçek hayatta ne gibi faydalarının olabileceğini ifade etmeye ve dikkat çekmeye çalışıyor.

İklim değişikliği ile mücadeleyi hedefleyen bu kuruluşun, farklı kurumsal yatırımcılar tarafından desteklenmesi durumunda Solana ekosisteminin de bundan olumlu etkilenebileceği, orta ve uzun vadede ise bunun fiyatlamalar üzerinde yukarı yönlü desteğinin olabileceği söylenebilir.

Sert yükselişler gerçekleştirmeyi başararak 21,07 dolar seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Solana (SOL), 17,16 dolar seviyesindeki 20 günlük hareketli ortalamasının ve 14,34 dolar seviyesindeki 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde fiyatlanmaya devam ediyor. 30 dolar direnç seviyesine doğru yolculuğuna devam eden Solana’nın günlük RSI(14) değeri 65,352 seviyesinde olumlu görünürken, STOCHRSI(14) değeri 29,9 seviyelerinde olumsuza yakın durumdadır.

Solana (SOL) için önemli destek seviyeleri 18,47/19,66/20,3; önemli direnç seviyeleri ise 21,98/22,68/23,49 olarak takip edilebilir.

Etiketler: bitcoin ethereum sol ripple
REKLAMI KAPAT X