Yeni haftada kripto piyasasını bekleyen önemli gelişmeler (4 Eylül 2023)

Okuma Süresi: 4 Dakika
Yeni haftada kripto piyasasını bekleyen önemli gelişmeler (4 Eylül 2023)
Çınar Küçükay
04.09.2023 17:32

Geçtiğimiz hafta kripto piyasasında ETF tarafında yaşanan gelişmeler hala gündemde kalmaya devam ederken, gözler bu haftanın önemli gelişmelerine çevrildi. İşte kripto piyasasında bu haftanın önemli gelişmeleri..

Baby Doge yeni projesini duyuracak

Baby Doge Coin, kripto dünyasında ilginç bir memecoin olarak ön plana çıkıyor.

Buna göre, platformun resmi Twitter hesabının son duyurusunda, 4 Eylül'de yapay zeka projesi başlatılacağı duyuruldu.

Henüz projenin ayrıntıları ortaya çıkmamış olsa da, bu projenin kripto dünyasının geleceğini şekillendirebileceği yönündeki söylentiler yayılmaya devam ediyor.

Baby Doge Coin ise kripto dünyasında büyük bir merakla beklenen yapay zeka projesi ile daha da dikkat çekeceğe benziyor. Bu sebeple kripto yatırımcıları da projeye ilişkin ayrıntıların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Fed’in Bej Kitap raporu yayımlanacak

Resmi olarak “Federal Rezerv Bölgesi’nin Mevcut Ekonomik Koşullarına İlişkin Yorumların Özeti” olarak bilinen ve yılda sekiz kez planlanan günlerde yayımlanan bir rapor olan Bej Kitap, Fed’nin 12 bölgesindeki mevcut ekonomik koşullara ilişkin bilgiler topladığından ve aynı zamanda önceki rapordan bu yana ekonomik duyarlılıktaki değişiklikleri de yansıttığından dolayı finans piyasaları açısından oldukça önem arz ediyor.

Bu sebeple bu hafta gözler, 6 Eylül Çarşamba günü Türkiye saati ile 21.00’de yayımlanacak olan Bej Kitap’a çevrildi. Fed faiz kararından 2 hafta önce açıklanan bu rapor, piyasa katılımcılarının faiz beklentisini de etkileyebilir.

Kaynak: CME Group – Fed Faiz Beklentisi

Coinbase’den delist rüzgarı

İşlem hacmine göre ABD’nin en büyük, dünyanın ise en büyük ikinci borsası olarak bilinen Coinbase, bu hafta 6 altcoin’i delist edecek. Coinbase’in yaptığı duyuruya göre 6 Eylül Çarşamba günü itibarıyla BarnBridge (BOND), DerivaDAO (DDX), Jupiter (JUP), Multichain (MULTI), Ooki (OOKI) ve Voyager (VGX) isimli altcoin’ler Coinbase üzerinde işlem görmeyecek.

Delist edilecek bu altcoin’ler arasında en yüksek piyasa değerine sahip olan kripto para ise 31 milyon dolar ile Voyager (VGX), en düşüğü ise 2,7 milyon dolar ile Jupiter (JUP) olacak. Bu delist işleminin ana sebebi ise “borsanın kotasyon standartlarına uymaması” olarak duyuruldu.

Bu hafta kilidi açılacak kripto paralar

Bu hafta LQTY (%0,70), GAL (%0,90), LOOKS (%2,29), HFT (%1,87), GLMR (%0,42) ve IMX (%1,61) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: Token Unlocks

Liquity (LQTY)

Liquity, tamamen otomatik ve yönetişim içermeyen merkezi olmayan bir borçlanma protokolüdür. Bu protokol sayesinde kullanıcılar Ethereum’larını teminat olarak kullanarak stabilcoin olan LUSD'yi çıkarabilirler. Liquity, kullanıcıların DeFi ekosisteminde likidite oluşturmasını ve merkezi olmayan finansal işlemleri gerçekleştirmesini kolaylaştırır.

Bu hafta, LQTY token sahipleri için %0,70'lik bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Galxe (GAL)

Galxe, dijital sertifikalar için açık, merkezi olmayan ve çok zincirli bir projedir. Bu protokol, Web 3.0 platformları için uygun bir kimlik yöntemi oluşturmayı hedeflemektedir. GAL, bu ekosistemin yerel varlığıdır ve sertifika oluşturmak ve düzenlemek, veri ağını kullanmak, platform ücretlerine oy vermek ve hazine fonlarını kullanmak gibi işlevler için kullanılabilir.

GAL token sahipleri bu hafta %0,90'lık bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya bulunmaktadır.

LooksRare (LOOKS)

LooksRare, platformun tüm kullanıcılarını aktif olarak ödüllendiren, topluluk öncelikli bir NFT pazarıdır. LOOKS token ise bu platformun yerel kripto parası olarak bilinir.

Bu hafta, LOOKS coin’in toplam arzının %2,29'luk bir kısmının kilidinin açılması beklenmektedir.

Hashflow (HFT)

Hashflow, gözetimsiz bir merkezi olmayan borsa (DEX) olmanın ötesinde, NFT yetenekleri ve yenilikçi bir oyunlaştırılmış yönetişim stratejisi sunan çok işlevli bir merkezi olmayan ağı temsil eder. Bu sistemler bir araya gelerek, kullanıcılara ticaret yapma ve ödüller kazanma konusunda çeşitli fırsatlar sunar. Hashflow'un temel amacı, kripto pazarına daha ölçeklenebilir ve iş birlikçi bir çözüm sağlamaktır.

HFT için bu hafta %1,87'lik bir kilit açılımı gerçekleştirmesi beklenmektedir.

Moonbeam (GLMR)

Moonbeam, Ethereum uyumlu akıllı sözleşme yeteneklerini sunan bir Polkadot parachain'idir. Ayrıca, tamamen merkezi olmayan akıllı sözleşme yeteneklerine sahip bir platform olarak Moonbeam, ağı işletmek için kendi yerel Glimmer token'ını (GLMR) kullanmaktadır.

GLMR token’da %0,42 oranında bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Immutable X (IMX)

Immutable X, Ethereum üzerine inşa edilmiş bir Layer2 protokolüdür ve NFT'ler için ölçeklendirme çözümlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu protokol, NFT pazarı kullanıcılarına (Immutable X Market) ve NFT'lerini satan sanatçılara bazı avantajlar sunmaktadır.

Bu hafta, IMX token sahiplerini %1,61'lik bir kilit açma işlemi beklemektedir.

REKLAMI KAPAT X