Altın fiyatlarında yaşanan kuvvetli yükselişin sırrı

Okuma Süresi: 3 Dakika
Altın fiyatlarında yaşanan kuvvetli yükselişin sırrı
Osman Bayrak
07.11.2022 10:34

Altın yatırımcılarının sürpriz yükseliş ile son derece mutlu olduğu geçen hafta, ons altın son derece kritik olan 1680 USD seviyesini test ederek haftalık kapanışını aldı. Bu sebeple, bu haftaki altın analizine geçen hafta yaşanan yükselişin sırrı ile başlayacağız.

Ons Altın

Geçtiğimiz hafta başında paylaştığım altın analizinde, ons altın için 3 ihtimalin masada olduğundan bahsetmiştim. Geçtiğimiz haftayı analizde paylaştığım 2. ihtimal ile kapatmış olduk. Daha açık bir ifade ile ons altın Fed kararı sonrasında sert bir geri çekilme ile yeniden 1617 USD seviyesini test etti. Bu seviyede günlük grafikte 3’lü dip yapan ons altın, daha önce analiz ettiğimiz gibi RSI göstergesi ile pozitif uyumsuzluğunu sürdürdü. Bu pozitif uyumsuzluk sonrası cuma günü ons altın %3 gibi sert bir yükseliş kaydederek haftayı kritik 1680 USD seviyesinden kapattı. Aşağıdaki grafik ons altının günlük hareketlerini RSI göstergesi ile göstermekte olup yukarıda ifade ettiğim adımları inceleyebilirsiniz.

Kaynak: Tradingview

Bu hafta ons altın için 1680 USD seviyesi son derece kritik bir seviye olarak takibimizde olacaktır. Çünkü ons altın her ne kadar düşen trendi yukarı kırmış olsa da yataydaki direnç çok daha kuvvetli olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni bir yükseliş trendi için ons altının 1680 USD seviyesi üzerinde kalıcılık göstermesi çok önemlidir. Bu seviye üzerinde kapanış alınacak her 4 saat direncin kırılımı için umut verecektir. Bu seviye üzerindeki bir sonraki direnç seviye 1730 USD seviyesinde bulunmakta olup, asıl yükseliş hareketi için 1730 USD seviyesinin yukarı yönde kırılıp kırılmayacağını takip edeceğiz.

Gram Altın

Gram altın hareketlerini günlük olarak takip ettiğimiz grafiğin son hali aşağıda yer almaktadır. Ons altında geçtiğimiz perşembe günü görülen geri çekilme ile gram altında da bir geri çekilme yaşanmış olup 967 TL seviyesi test edilse de o günün kapanışı kritik 970 TL seviyesi üzerinde oldu. Bu seviye üzerinde kapanış alan gram altın için yükseliş umutlarının devam etmesi ile cuma günü %3’e yakın bir yükseliş kaydederek haftayı önemli bir direnç seviye olan 1000 TL’nin hemen üzerinde 1003 TL seviyesinde kapattı. Bu hareketlere bakarak gram altında belirlediğimiz destek ve direnç seviyelerin takibinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz.

Kaynak: Tradingview

Daha önce eylül ayı sonunda görülen bu denli önemli bir yükselişin yaklaşık 40 TL’lik bir yükseliş serisi ile sonlandığını görüyoruz. Mevcut analizimize göre 1000 TL üzerinde kalıcılık görülmesi halinde gram altının bir sonraki hedefi 1030 TL olacaktır. Fiyatın 1030 TL üzerine atması halinde bir sonraki hedef seviyesini ise yükselen trende göre belirleyebiliriz. Bu nedenle gram altın hareketlerini kısa vadeli destek ve dirençlere göre takip edeceğiz.

REKLAMI KAPAT X