BIST 100’de kritik sınır 3.450

Okuma Süresi: 2 Dakika
BIST 100’de kritik sınır 3.450
Utku Akman
08.09.2022 11:16

Eylül ayında dünya borsalarının durgunluğuna rağmen yükselişini sürdüren Borsa İstanbul’da trendin yukarı yönlü seyretmesi için kritik sınır 3.450 puan olarak görünüyor.

Avrupa genelinde yaşanan enerji krizi, dünyanın gelişmiş ülkelerinde yaşanan ekonomik durgunluk ve merkez bankalarında artan faiz oranları menkul kıymetler piyasalarına da durgunluk olarak yansıyor. Borsa İstanbul bu ortamda en karlı, en ilgi çeken borsaların başında geliyor. Her geçen gün finans sayfalarında yeni rekor haberleri gelirken 6 Eylül Salı gününden bu yana yatay bir seyir gösteren BIST 100 endeksinde 3.450 seviyesi direnç, 3.380 ve 3.320 seviyeleri ise destek olarak karşımıza çıkmakta.

Önceki yazımda eylül ayı izleme listesine aldığım hisse senetleri için teknik bakışla genel duruma göz atalım:

ISGYO: İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yeni zirve beklentilerinin aksine son üç işlem gününü düşüşle kapattı. Hafta ortasını 18,01 ile kapatan ISGYO için 20 günlük üstel hareketli ortalama seviyesinin destek yarattığını söylemek mümkün. Borsada yer alan gayrimenkul yatırım ortaklığı endeksinin yukarı yönlü trendi ise devam ediyor. Satışların derinleşmesi durumunda ISGYO için kritik nokta 17,40 olabilir.

THYAO: Borsa İstanbul’da çoğunlukla günün en çok hacimle işlem gören hissesi konumunda olan THYAO’da Çarşamba günü 74,70 noktasından tamamlandı. Teknik bakışla hissenin Negatif RSI uyumsuzluğu adı verilen, hissenin fiyatının yükselmesine rağmen Göreceli Güç Endeksi değerinin azalması durumunun gözlendiğini söylemekte fayda var. Yükseliş trendinin ilk desteği olarak 68,4 seviyeleri alınabilir. 

YKBNK: Yemyeşil süren beş işlem gününün ardından Yapı ve Kredi Bankası, ilk ciddi kaybını Çarşamba günü %5,31 ile verdi. Kar satışlarıyla birlikte baskının sürmesi durumunda destek noktalarının 7,69 ve 7,14 olarak kaydetmekte fayda var.

GARAN: Garanti BBVA için tehlike çanlarının çaldığını söyleyebiliriz. Çarşamba günü %6,88’lik düşüşle 24,10 seviyelerine ulaşan GARAN’da 26 seviyelerinden ikili tepe formasyonu görünümü oluştuğunu söyleyebiliriz. Bu durumda kritik sınır 22,80 seviyesi olarak gözüküyor. Bu sınırın geçilmesi formasyon onayıyla birlikte yükseliş trendinin sona erdiğini işaret edecektir. 

TOASO: TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. soluksuz rallisinde bir süre pit-stop’a girmiş durumda. 95,1 seviyelerinden dönen hisse Çarşamba gününü 90,05’ten kapattı. Bu yılın başında iki kez 89 seviyeleri denenmişti. Temmuz’dan bu yana yatırımcısına yaklaşık %50 kazandırmış olan hissede bu kez 89 seviyeleri destek olarak test edilebilir. 89 seviyelerinin altına inecek şekilde oluşacak satış baskısı durumunda 86 ve 83 seviyelerine dikkat edilmeli.

SASA: Sasa Polyester, önceki yazımda bahsetmiş olduğum 53 seviyelerini pazartesi günü %6,27’lik güçlü bir yükselişle aştı. SASA Salı günü içerisinde 58,40 seviyelerinden işlem görse de ardından gelen günü düşüşle kapatarak 55,75 noktasına ulaştı. 53 seviyelerinin destek alınması SASA açısından trendin yönünü teyit edecektir.

REKLAMI KAPAT X