Bitcoin 30.000 dolar yolculuğuna yeniden başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bitcoin 30.000 dolar yolculuğuna yeniden başladı
Emre Buruk
30.05.2023 14:30

Bitcoin, 28.000 dolar seviyesine hızlı bir yükseliş ile ulaştıktan sonra gözünü 30.000 dolar direncine dikti.

Bitcoin balinalarının varlıklarını kripto para borsalarından çekmeye devam etmesi piyasalarda arz sıkıntısı yaşanarak hızlı fiyat yükselişleri görülebileceği yönündeki tahminleri güçlendirdi.

Bitcoin’in yükseliş hareketinin temel katalizörü ise ABD Başkanı Joe Biden'ın Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile bütçe konusunda prensipte anlaştıklarını ve müzakere ekiplerinin yasama metnini nihai hale getireceğini duyurması oldu.

Son haftalarda finansal kriz ortamının gerginleşmesine neden olan borç limiti tartışmaları üzerindeki belirsizliğin kalkması da kripto para piyasaları gibi riskli görülen varlıklara sermaye girişinin hızlanmasını sağladı.

Çin’deki düzenleyici etkinin artışı ve ekonomik genişleme hareketleri ise kripto piyasasına yönelik duyarlılığın giderek daha fazla artmasını sağladı. Bitcoin ve Çin hisse senetleri (CSI 300) arasındaki korelasyon da %20 seviyelerinin altına düşerek bu durumu teyit etti. Bu sebeple, geçtiğimiz boğa rallilerinin Çin merkezli gelişmeler ile başladığını düşündüğümüzde, yeni bir boğa başlangıcının da Çin’den gelebilecek olumlu haberler ve kurumsal yatırımların etkisi ile olabileceği göz önünde bulundurulabilir.

Yatırımcıların enflasyondan korunma aracı olarak gördüğü Bitcoin, an itibarıyla 20 günlük hareketli ortalaması olan 27.355 doların üzerinde 28.025 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Bitcoin’in kısa vadede 30.000 dolar direnç seviyesini test etmesi ve bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi durumunda yeni bir boğa rallisinin başlayabileceği öngörülebilir.

REKLAMI KAPAT X