BNB ve TRX Analizi

Okuma Süresi: 3 Dakika
BNB ve TRX Analizi
Egemen Baş
11.05.2022 16:58

Geçtiğimiz 49 günde yüzde 35,77 gerileyen Bitcoin 30,165 dolar desteğine bugün itibarıyla geri geldi. Geçen hafta sertleşen bu düşüşte Bitcoin desteklerini oldukça hızlı kırdı. Biz de aşağı yönlü olan bu piyasada tercih edilebilecek uzun vade projeleri olan BNB ve TRX altcoinlerini sizler için temel ve teknik açılardan inceledik.

Geçen hafta ABD Merkez Bankası FED’in 50 baz puan faiz artırımı yapması ile kripto para piyasasındaki düşüş oldukça hızlandı. 49 günde yüzde 35,7’lik düşüş yaşayan Bitcoin bunun yüzde 21,92’sini son iki haftada gösterdi. Bununla beraber toplam kripto para piyasa hacmi de son iki hafta içerisinde yüzde 18,73’lük düşüş gösterdi. Dolayısıyla pek çok altcoin sert düşüşlerine devam ediyor. Bitcoin bir süredir takip ettiği yükselen kanal formasyonunu geçtiğimiz hafta kapanışıyla bozmuş oldu ve bir süre daha aşağı yönlü hareket etmesi piyasalarca bekleniyor. Bitcoin’de 30,000 doların altına iğne attı ve bu seviyeler destek olarak görülüyor. Yatırımcılar arasında bu destek bir dönüm noktası olma umudu taşıyor.

Binance Coin (BNB)

Proje: Binance Coin, Binance Kripto Para Borsası’nın çıkardığı BEP2 tabanlı bir kripto paradır. BNB, Binance Borsası içerisinde öncelikle işlem ücretlerini ödeme, Binance Launchpad’indeki token satışlarına katılmak gibi birçok uygulamada kullanılıyor. Binance Borsası’nın sürekli olarak BNB kullanımını teşvik etmesi ile de beraber Binance DEX borsasının temel ekonomisinde BNB’nin büyük etkisi var. Uzun vade altcoinler arasında değerlendirilmesinin en kritik etkenlerinden birisi de Binance Borsası’nın dünyadaki en büyük borsalar birisi olmasıdır. Kripto para piyasası devam ettiği sürece bu borsa ve dolayısı ile BNB de piyasada olacaktır. Bu güvence uzun vadede yatırımcılara güven veren bir altcoin yapısı olarak değerlendiriliyor.

Teknik veriler: BNB günlük 2,6 milyar dolar işlem hacmi ile 297,3 dolardan işlem görüyor. 51 milyar dolar market hacmi olan Binance Coin 163,2 milyon dolaşımda arz ile CoinMarketCap sıralamasında 4. sırada yer alıyor.

Teknik analiz:

Haftalık grafiğine bakıldığında kırılmış bir yükselen flama formasyonu görüyoruz. Haftalık grafiklerin oldukça uzun vade olduğunu ve oluşumları için çok zaman gerektiğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Grafikte 261,9 dolar seviyesinde destek olduğunu görüyoruz. Bollinger Bandı’nın alt sınırını yırtmış bir formasyon mevcut. Günlük grafikte 50,100 ve 200 günlük hareketli altında ilerliyor. Dönüm noktası olarak ortalamaların üzerine çıkılması beklenebilir.

Tron (TRX)

Proje: Tron Singapur çıkışlı eğlence sektöründe faaliyet gösteren merkeziyetsiz bir kripto paradır. Tron protokolü blokchain teknolojisi ile akıllı sözleşmelerin, merkeziyetsiz uygulamaların yaratılıp özgürce yayınlanabildiği bir işletim sistemini sunmaktadır. 2018’den beri TRX’in kendi kripto ağına sahip olması Tron’u uzun vadeli kripto para yatırımcıları arasında değerli kılan kilit özelliklerindendir. Bir diğer kritik özelliği de bu ağın kripto para transferlerinde çok aktif kullanılıyor olmasıdır.

Teknik veriler: TRX günlük 3 milyar dolar işlem hacmi ile 0,0776 dolardan işlem görüyor. 6,6 milyar dolar market hacmi olan Tron 98,55 milyar dolaşımda arz ile CoinMarketCap sıralamasında 17. sırada yer alıyor. Son haftalarda çok hızlı bir artış gösteren Tron’un oldukça yüksek bir dolaşımda arzı olduğunu ve bunun olumlu bir özellik olmadığını belirtmekte fayda var. Bu yükselişi sayesinde de günlük işlem hacmi oldukça yüksek.

Teknik analiz:

Tron’un haftalık grafiğine baktığımızda üst çizgi 392 günlük bir düşüş trendini temsil ediyor. Piyasa düşüşüne rağmen önceki hafta kendi dolar eşdeğerli kripto parasını çıkartacağını duyuran TRX son üç haftada yüzde 49’luk güzel bir yükseliş gösterdi. Üstteki trend güçlü bir şekilde direnç oluşturuyor. Kırılımı gerçekleşmesi halinde Tron’da 0,112 ve 0,136 dolar seviyeleri arkasından da bir ATH (tüm zamanların en yüksek fiyatı) beklenebilir. RSI (14) değeri 57,8 ile halen pozitif bir noktada olsa da yönü son çizgiden tepki almasıyla ve piyasa durumuyla aşağıya dönmüş durumda. TRX’de destekler için trend takip edilebilir, uzun vade için ise 0,51 dolar desteği 450 günde 3 defa test edildi ve güçlü bir yer tutuyor.

REKLAMI KAPAT X