TWT ve TRX kritik desteklerde

Okuma Süresi: 3 Dakika
TWT ve TRX kritik desteklerde
Egemen Baş
19.05.2022 16:41

Bitcoin geçen haftaki sert düşüşünün ardından 30,000 dolar seviyelerinde bir konsolidasyona girdi. Düşüşün sonlanmasıyla en hızlı kazandıracak ve kritik destek noktalarında olan Tron ve Trust Wallet Token altcoinlerini sizler için temel ve teknik açılardan değerlendirdik.

Bitcoin geçen hafta gördüğü en sert düşüşlerden birini yaşayarak 1,5 yıl sonra 26,500 dolar seviyelerini test etmişti. Bu düşüşte etkisi olan pek çok temel etken halen devam ediyor olsa da Bitcoin 28,500-31,000 dolar seviyeleri arasında konsolide olmuş bir durumda seyrediyor. Birçok piyasa uzmanı henüz düşüşün bitmediğini belirtiyor.

Peter Schiff gibi tanınan bazı isimler bunun bir boğa tuzağı olduğunu, marketin piyasaya asla bu kadar alım fırsatı vermeyeceğini söylüyor. Diğer tarafta da bazı yatırımcılar Bitcoin’in yeni ATH öncesi yaptığı gerekli bir düzeltme noktasında olduğunu düşünüyorlar. Bu noktada piyasanın yönüyle ilgili belirsizlikler olduğunu görüyoruz.

Trust Wallet Token (TWT)

Trust Wallet Token isminin de belirttiği üzere Trust Wallet kullanıcılarına çeşitli avantajlar sağlayan Binance ağında yer alan bir kripto paradır. Trust Wallet en temelde kripto varlıklarınızı tutabileceğiniz, piyasada güven bilinen bir kripto para cüzdanıdır. TWT sahipleri ise Trust Wallet kullanırken buradaki alım satımlarında ve merkeziyetsiz borsa işlemlerinde (DEX) komisyon indirimi gibi çeşitli avantajlara sahip oluyorlar. Kullanıcılarıyla interaktif çalışan bir platform olan Trust Wallet ayrıca TWT sahiplerinin öneri ve değerlendirmeleri ile güncellemeler getirerek kendini geliştiren bir platformdur.

TWT Trust Wallet ekosistemi dışında herhangi bir hizmette kullanılamıyor. Ancak BSC desteği olan herhangi bir cüzdana BEP-20 ağından aktarılabiliyor. Bu da daha eşsiz bir kripto para olmasına izin veriyor.

BSC üzerindeki ilk tokenlardan olduğu için düşük işlem ücretleri ve neredeyse gerçek zamanlı onay sürelerine sahip.

Teknik veriler: TWT günlük 11,9 milyon dolar işlem hacmi ile 0,681 dolardan işlem görüyor. 191,4 milyon dolara yakın market hacmi olan Trust Wallet Token 288 milyon dolaşımda arz ile CoinMarketCap sıralamasında 142. sırada yer alıyor.

Teknik analiz:

Günlük grafiğinde uzun bir alçalan kanalın mart ayında bozulduğu ve kuvvetli yükselişler gösterdiğini görüyoruz. Piyasa düşüşüyle tekrardan önceden üç kes test ettiği 0,614 dolar seviyesini tekrar test ederek konsolidasyona girdi. Piyasanın durumuna göre buradan yukarı yönlü bir yükseliş oldukça dayanımlı olur çünkü güçlü bir destekten yükselişe başlamış olacak. Destekler için 0,6/0,45 kullanılabilir. Dirençler için ise sırasıyla 0,81/1,08/1,31 seviyeleri değerlendirilebilir.

Tron (TRX)

Tron eğlence sektöründe faaliyet gösteren merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. Tron protokolü blok zincir teknolojisi ile akıllı sözleşmelerin, merkeziyetsiz uygulamaların yaratılıp özgürce yayınlanabildiği bir işletim sisteminidir. 2018’den beri TRX’in kendi kripto ağına sahip olması Tron’u uzun vadeli kripto paralar arasında göstermektedir. Önemli özelliklerinden birisi de bu ağın kripto para transferlerinde çok aktif kullanılıyor olmasıdır.

TRX günlük 956,5 milyon dolar işlem hacmi ile 0,072 dolardan işlem görüyor. 7 milyar dolar market hacmi olan Tron 97 milyar dolaşımda arz ile CoinMarketCap sıralamasında 14. sırada yer alıyor.

Teknik Analiz:

Tron günlük grafiğine baktığımızda uzun süredir gelen bir flamayı seyrettiğini görüyoruz. Tam flamanın kırılmaya yaklaştığı mayıs ayında Bitcoin’deki sert düşüş sonrası o da geriledi. Fakat burada önemli noktalardan birisi birçok altcoinin yarılandığı bu süreçte kanalın alt bandını dahi test etmeyen TRX düşüşe karşı oldukça dayanıklı duruyor.

Bu da piyasaya para girişi halinde üst kanalın kırılabilme ihtimalini kuvvetlendiriyor. RSI (14) değeri 50.38 değerlerinde. Altcoinlerin çoğunluğunun bu değeri gün itibarıyla 30 seviyelerinde. Ayrıca TRX önceden iki kez kırmakta zorlandığı 0,70 dolar direncinden tepki almış durumda. Yine teknik açıdan bakıldığında ne kadar kuvvetli bir destekten tepki alınırsa yükseliş o kadar güvenilir olur.  Destek için kanal takip edilebilir. Bunun da sonrasında 0,05 dolar seviyesi kullanılabilir. Dirençler ise sırasıyla üst kanal/0,087/0,112 takip edilebilir.

REKLAMI KAPAT X