İstanbul ve Manila'daki gizemli panoların sırrı çözüldü: Bitcoin, yarılanma öncesi 64 bin doları test etti

Okuma Süresi: 3 Dakika
Doviz.com
29.02.2024 12:07

Bitcoin, Kasım 2021'den sonra ilk kez 64 bin doları test ettikten sonra 63 bin dolar sınırından işlem görmeye başladı. Bitcoin’in bu yükselişinin hemen öncesinde 26 Şubat tarihinde ise İstanbul ve Manila’daki kişiler, alışılmadık bir manzarayla karşılaştı. Buna göre "Bitcoin Yarılanması: Az Çoktur" ifadesinin yer aldığı reklam panolarında, 2024 Bitcoin Yarılanması’na ilişkin tanıtım videoları oynatıldı. Bu gizemli reklam panoları yaklaşan Bitcoin Yarılanması’na işaret ederken, arkasında kimin olduğu konusundaki spekülasyonların da artmasına yol açtı.

Filipinler’in başkenti Manila ve İstanbul'daki gizemli reklam panolarının ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra ise küresel bir kripto para borsası olan CoinEx, sosyal medya kanalları aracılığıyla reklamın sahibi olduklarını açıkladı.

Şirket ayrıca ilgilenen okuyucular için 2 Mart'ta CoinEx'in resmî Twitter hesabı ve YouTube kanalı üzerinden de '2024 Bitcoin Yarılanması' videosunun tamamının paylaşılacağını aktardı.

Şüphesiz ki CoinEx, 2024 yarılanmasına doğru geri sayım devam ederken, bu hamlesiyle meraklı vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı.

Alışılmadık reklam panoları ve ardından yayımlanan video ise bunun sadece CoinEx'in dikkat çekici bir pazarlama oyunu mu yoksa Bitcoin Yarılanması gibi muazzam bir olaya yapılan bir gönderme mi olduğu konusundaki tartışmaların devam etmesine sebep oldu.

CoinEx, bu hamlesiyle muhtemelen kriptoya yeni başlayanları, Bitcoin Yarılanması hakkında bilgilendirmeyi ve kendisini kolay kullanımlı ve pratik bir kripto işlem platformu olarak konumlandırmayı hedeflemekte. Zira Coinex, hem deneyimli hem de acemi kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış, 880'den fazla kripto para birimine profesyonel ve sorunsuz bir işlem deneyimi sunmakta.

Bitcoin Yarılanması nedir?

Yaklaşık her dört yılda bir gerçekleşen Bitcoin Yarılanması ise Bitcoin'in blok ödülünü (Bitcoin madencilerinin blok zinciri işlemlerini gerçekleştirmek için aldıkları miktar) %50 oranında azaltan yapısal bir mekanizmayı ifade etmektedir.

2024'te gerçekleşmesi beklenen yarılanma, blok ödülünü 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşürecektir.

Öngörülen bu arz daralması ise zaman içinde Bitcoin'i "dijital altın" gibi giderek kıt hâle gelen bir varlık haline getirecektir. Bu sebeple yarılanmalar uzun vadede fiyatı artıran boğa piyasasının bir kıvılcımı olarak görülmektedir. Önceki iki yarılanma da Bitcoin'in en büyük tarihsel fiyat artışlarını yaşamasına destek olmuştu. Bu nedenle bu dönüm noktası kripto endüstrisi için büyük bir önem taşımaktadır.

CoinEx hakkında

2017'de kurulan CoinEx, işlemleri daha kolay hale getirmeyi taahhüt eden küresel bir kripto para borsasıdır. Platform, spot ve marj işlemler, vadeli işlemler, takas, otomatik piyasa yapıcı (AMM) ve finansal yönetim hizmetleri de dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunmaktadır. Kuruluşundan bu yana bu hizmetleri 200'den fazla ülkede 5 milyonu aşkın kullanıcı ile buluşturan Coinex, “önce kullanıcı” hizmet ilkesine sadık kaldığını belirterek adaletli, saygılı ve güvenli bir kripto işlem ortamı geliştirmek amacında olduğunu aktarmaktadır. Bu kapsamda Coinex, kullanıcıların kripto para dünyasına kolayca erişmelerini sağlayarak ürün ve hizmetlere erişimi de kolaylaştırmaktadır.

REKLAMI KAPAT X