Tarihi borsa açık artırması: CoinEx "Epic Sat" başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
24.04.2024 16:58

Dünyanın en büyük üçüncü madencilik havuzu olan ViaBTC tarafından öne çıkarılan dördüncü "epic sat" şu anda kripto para borsası CoinEx'te açık artırmaya sunuluyor. CoinEx kullanıcıları, açık artırma sayfasına eriştikten sonra tekliflerini minimum 1 BTC olarak  verebiliyor.

Bitcoin'in en küçük birimi olan satoshi’lerin tümünün eşit yaratılmaması bazı satoshi’lerin diğerlerinden daha nadir olmasına yol açarak onlar için bir pazar oluşturmaktadır.

210.000 bloktan sonra ya da yaklaşık her dört yılda bir gerçekleşen yarılanmanın ilk satoshi’si de 'epic sat' olarak adlandırılmaktadır. Toplamda yalnızca 32 epic satoshi bulunması ise bunların önemini artırmaktadır.

23 Nisan saat 00.00’da başlayan ve 26 Nisan saat 00.00'da (UTC+8) sona erecek açık artırma ile en yüksek teklifi veren yatırımcı ise şu anda piyasada sadece dört adet bulunan "epic sat" token’ını elde etme fırsatına sahip olacaktır.

Merkezi New York'ta bulunan İngiltere kökenli Amerikan çok uluslu Sotheby's de daha önce nadir bulunan bir "rare sat" açık artırmaya çıkarmış ve 107.950 USD gibi bir fiyata satmıştır.

Açık artırmaya katılma şartları

Açık artırmaya katılmak için ise katılımcıların CoinEx spot hesabında yeterli paraya sahip olması gerekmektedir.

Açık artırmada yalnızca BTC teklifleri kabul edilmekte ve teklifin alınmasının ardından sistem BTC varlıklarını otamatik olarak düşmektedir.

Daha yüksek bir teklif olması durumunda ise varlıklar iade edilerek katılımcıların ikinci bir teklif vermesine izin verilmektedir.

Öte yandan CoinEx, sonuçları tüm katılımcılara site içi mesaj ve e-posta yoluyla bildirmektedir.

CoinEx hakkında

2017 yılında kurulan CoinEx, işlemleri daha kolay hale getirmeyi taahhüt eden küresel bir kripto para borsasıdır. Kuruluşundan bu yana hizmetlerini 200'den fazla ülkede 5 milyonu aşkın kullanıcı ile buluşturan Coinex, spot ve marj işlemler, vadeli işlemler, takas, otomatik piyasa yapıcı (AMM) ve finansal yönetim hizmetleri de dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunmaktadır.

"Kaliteli, hızlı ve kapsamlı listeleme” stratejisiyle CoinEx, 900'den fazla token ve 400'den fazla işlem çiftini listelemektedir. Bu kapsamlı seçki, kullanıcıların inovasyonun ön saflarında yer alan en yeni kriptolara erişmesine olanak tanımaktadır.

“Önce kullanıcı” hizmet ilkesine sadık kaldığını belirten CoinEx, eşitlikçi, saygılı ve güvenli bir kripto işlem ortamını besleme niyetiyle kullanımı kolay ürünler sunarak farklı deneyim seviyelerine sahip bireylerin de kripto para dünyasına kolaylıkla erişmesini sağlamaktadır.

REKLAMI KAPAT X