2021'in ilk çeyreği biterken Altcoin'lerde son durum

Okuma Süresi: 3 Dakika
2021'in ilk çeyreği biterken Altcoin'lerde son durum
Emre Buruk
01.04.2021 18:56

Pandemi, küresel ısınma, depremler ve orman yangınları gibi birçok felaket ile tarihe geçen 2020 yılı kripto para piyasasının sert yükselişleriyle de hatırlanacaktır. Özellikle Ekim 2020 ortalarında başlayan ve Bitcoin`in başı çektiği boğa sezonu içerisinde Bitcoin`in yanı sıra birçok Altcoin de rekor üzerine kırmayı başararak yeni zirvelere imza atmayı başardı. 2020`nin son gününde kripto para piyasaları ve Altcoinler ile ilgili sizler için yazmış olduğum “2021 içerisinde altcoin sezonu yaşanacak mı?” başlıklı yazıda belirttiğim bazı Altcoinlerin(Tron, Vechain, Enjin Coin ve Binance Coin) 3 ay sonundaki durum değerlendirmesini, bu yazı içerisinde bulabilirsiniz.

Tron(TRX)

31 Aralık 2020 tarihinde 0.0266 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Tron, %146`lık artışla 0.0748 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Kısacası bir kripto yatırımcısı, 31 Aralık 2021 tarihinde yaptığı 1 ABD Dolarlık Tron(TRX) yatırımı sayesinde an itibariyle 2.46 ABD Dolarına sahiptir.

Eğlence sektöründe kullanma amacıyla oluşturulmuş ve insanların istediği içerikleri dilediği insanlarla dilediği şekilde paylaşmasının önünü açmaktayı hedefleyen Tron içerik üretmeye, depolamaya ve paylaşmaya imkan sağlıyor. Son dönemde TRC-721 standardı ile NFT dünyasına giriş yapmayı hedefleyen Tron, birçok kripto para yatırımcısının orta ve uzun vadede yatırım aracı olarak gördüğü bir kripto para olmaya devam ediyor. Tron fiyatlanmasının Tron kurucusu Justin Sun`ın açıklamaları, kullanım alanının genişlemesi ve büyüme odaklı ortaklıkları ile değişmeye devam edebilir.

Vechain

31 Aralık 2020 tarihinde 0.01923 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Vechain, %362`lık artışla 0.087305 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Kısaca bir kripto yatırımcısı, 31 Aralık 2021 tarihinde yaptığı 1 ABD Dolarlık Vechain yatırımı sayesinde an itibariyle 4.62 ABD Dolarına sahiptir.

Blockchain'den onlarca yıldır önce çok az değişimin olduğu bir sektör olan geleneksel tedarik zincir modellerini dönüştürmeyi amaçlayan Vechain, alışveriş ve giyim sektörlerindeki ünlü markaların yanında bazı hastanalerin ve otel zincirlerinin de benimseyerek kullanmaya başladığı, Çin menşeili blockchain tabanlı bir tedarik zinciri platformudur. Özellikle Pandemi`nin de etkisiyle 2021 yılında yükseliş imkanı bulan Vechain yakından izlenmesi gerek coinler arasında yer alabilir.

Enjin Coin

31 Aralık 2020 tarihinde 0.0127 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Vechain, %20280`lik artışla  2.41389 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Kısacası bir kripto yatırımcısı, 31 Aralık 2021 tarihinde yaptığı 1 ABD Dolarlık Enjin coin yatırımı sayesinde an itibariyle 203 ABD Dolarına sahiptir.

Enjin Coin, Ethereum ekosistemi üzerinde oluşturulan ve web sitelerinde ve çevrimiçi oyun platformlarında kullanılabilen bir dijital paradır. Enjin Cüzdanı, Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), BEP2, ERC-20 tokenları ve ERC-1155 & ERC-721 blockchain varlıklarını destekliyor ve bu sayede kripto para dünyasında da önemli bir rol oynama potansiyeli taşıyor. Özellikle Japonya pazarına girerek büyüme konusundaki kararlılığını gösteren Enjin Coin, Aave Protokolü gibi ortaklıkları ile ve yüksek miktarda sermaye girişinin sonucunda piyasa değerinin de artmasıyla 200 kat fiyat yükselişi yaşadı. Kullanım alanının genişlemesi ve büyüme odaklı ortaklıkları ile fiyatlanması etkilenebilecek Enjin Coin`in yıllardır beklenen yükselişini yaptığı söylenebilir.

Binance Coin

31 Aralık 2020 tarihinde 36.8 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşan Binance Coin(BNB), %727`lik artışla 302.6 ABD Doları seviyelerinde alıcılarıyla buluşuyor. Kısacası bir kripto yatırımcısı, 31 Aralık 2021 tarihinde yaptığı 1 ABD Dolarlık Binance Coin yatırımı sayesinde an itibariyle 8.27 ABD Dolarına sahiptir.

Dünyanın en önemli kripto para borsaları arasında görülen Binance borsası içerisinde kullanılan, yatırım olarak tutulması durumunda avantajlar sağlayan ve düşük komisyon imkanları sunan Binance Coin’in farklı avantajlar sunmaya devam etmesi  fiyatlanmasını olumlu etkileyebilir. Fiyat yükselişinin temeli olarak görülen Smartchain yapısının başarısı, Binance Coin Ethereum`a rakip olabilecek mi gibi soruların ortaya çıkmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra Binance CEO`su CZ yakın zamanda Binance Coin yakımı yapılacağını belirtti. Bu yakım işlemi Binance Coin arzını azaltabileceği için fiyatlanmayı olumlu yönde etkileyebilir.

REKLAMI KAPAT X