Haftalık kripto bülteni (27 Nisan 2024)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Haftalık kripto bülteni (27 Nisan 2024)
Çınar Küçükay
27.04.2024 13:39

Bu hafta kripto piyasası tarihi anlardan birisine tanıklık etti. İşte sizin için derlediğimiz geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmeleri…

Bitcoin Halving’den sonra beklenen yükselişin yaşanmaması yatırımcıları karamsarlığa itmeye devam ediyor. Bu süreçte Bitcoin'in (BTC) fiyatı, haftalık ölçekte yaklaşık %1,6 düşerken, Ethereum (ETH) ise haftalık yaklaşık %1,7’lik bir fiyat artışı kaydetti.

Haftalık görünümde piyasa değerine göre en büyük 100 varlık arasında en çok yükselen kripto para Bonk (BONK) olurken en çok düşen ise Ethena (ENA) oldu.

Kaynak: CoinGecko

Bitcoin, Ethereum ve stabilcoin’ler hariç piyasa değeri açısından en büyük 10 kripto para biriminin haftalık performansına bakıldığında, en çok yükselen altcoin TRX olurken, TON tarafında %14’ü aşan düşüş kaydedildi.

Kaynak: CoinGecko

Bitcoin ETF’lerinde Son Durum

Kaynak: Coinglass - Bitcoin ETF’lerinin toplam net akışı

Bitcoin ETF tarafında ise geçtiğimiz hafta ağırlıklı olarak çıkışlar görüldü. Haftanın ilk iki gününde giriş yaşanırken, diğer 3 günde büyük çıkışlar kaydedildi.

GBTC, düzenli olarak çıkış yaşamaya devam ederken, ARKB tarafında sadece tek günde çıkış yaşandı.IBIT tarafında ise son 3 günde fon akışı yaşanmadı.

Geçtiğimiz haftanın önemli başlıkları

WOO, ABD Hazine Bonolarıno Tokenize Olarak İşleme Açıyor

Kripto para borsası olan WOO X, perakende yatırımcılara yönelik dünyanın ilk tokenleştirilmiş Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bonoları'nı sunarak kripto alanında bir dönüm noktasına imza attı. Bu yenilik, geleneksel finansal araçlar ile blok zinciri teknolojisinin entegrasyonunu vurgulayarak kullanıcılara dijital varlık alanında benzeri görülmemiş bir yatırım imkanı sunuyor.

CoinGecko'nun son raporu, RWA'lerin 2024'ün ilk çeyreğinde kripto alanında ikinci en karlı sektör olarak yer aldığını vurguluyor. Memecoin çılgınlığı tarafından gölgede bırakılmış olsa da bu sektör dikkat çekmeye devam ediyor ve diğer sektörlere kıyasla 4,6 kat karlılık gösteriyor.

Ayrıca, dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock, 298 milyon dolar değerindeki USD Kurumsal Dijital Likidite Fonu'nu ("BUIDL") başlattı. Bunun yanı sıra, çeşitli platformlar aracılığıyla 1 milyar dolar değerinde ABD Hazine Bonoları tokenleştirildi, bu da piyasadaki artan eğilimi gösteriyor.

WOO’nun bu girişimi, sektörde yenilikleri teşvik ederek yatırımcılara sermaye ve gelir sağlamayı amaçlıyor. Öte yandan gelecekteki diğer sektör oyuncuları tarafından trendin hızlanarak devam etmesi de beklenen sonuçlar arasında.

Ayrıca, Dune verilerine göre, ABD Hazine Bonoları'nın tokenleştirilmesinde önemli bir artış yaşandı. 17 ürün aracılığıyla Mart 28 itibarıyla 1 milyar dolarlık tokenleştirme yapıldı ve bu miktar Nisan 22 itibarıyla 1,15 milyar dolara yükseldi. Bu eğilim, kripto pazarında tokenleştirilmiş varlıklara olan talebin arttığını yansıtıyor.

 

Etiketler: btc ETH BONK TRX TON
REKLAMI KAPAT X