Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (1 Nisan 2024)

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (1 Nisan 2024)
Çınar Küçükay
01.04.2024 08:39

Piyasalar için genel olarak bu hafta sakin geçecek. Yine de yatırımcıların odağında ABD tarafındaki veriler yer alacak. İşte 1 Nisan itibarıyla haftanın öne çıkan gelişmeleri..

ABD ekonomisi, yatırımcıların "yumuşak iniş" beklentileriyle birlikte gündemdeki yerini koruyor. Bu kavram, enflasyonun hafiflemesi ancak ekonominin ciddi bir durgunluğa girmemesi senaryosunu ifade ediyor. Mart ayı için beklenen iş raporu, bu beklentilerin merkezinde yer alıyor. ABD ekonomisinin Mart ayında 205.000 yeni iş imkanı yarattığı tahmin ediliyor; bu, Şubat ayında eklenen 275.000 işe kıyasla bir yavaşlama anlamına geliyor.

Federal Rezerv'in (Fed) Mart toplantısında bu yıl için üç faiz indirimi öngörüsünü koruması ve ekonomik büyüme beklentisini yükseltmesi, "yumuşak iniş" senaryosuna dair umutları artırdı. İş gücü piyasası verileri öncesinde, yatırımcılar çarşamba günü Fed Başkanı Jerome Powell da dahil olmak üzere birkaç Fed yetkilisini daha dinleme fırsatı bulacak.

Kripto piyasaları, önemli gelişmeleri ve konuşmalarla dolu bu haftayı dikkatle izleyecek. Piyasa, ekonomik verilerin nasıl sonuçlanacağını ve Fed'in faiz oranları konusundaki tutumunu değerlendirme fırsatı bulacak. En çok takip edilecek gelişmeler arasında Fed yetkililerinin konuşmaları, tarım dışı istihdam verileri ve ilk işsizlik başvuruları yer alıyor.

Fed yetkililerinin konuşmaları, piyasa katılımcıları için faiz oranlarındaki muhtemel değişiklikler açısından büyük önem taşıyor. Özellikle Bitcoin gibi varlıkların çekiciliği, düşük faiz oranlarıyla artıyor. Tarım dışı istihdam verileri, iş gücü piyasasının dengelenmesine dair ipuçları sunarken, ilk işsizlik başvuruları da kripto yatırımcılarının satın alma gücüne dair önemli bilgiler sağlıyor.

ABD iş gücü piyasası üzerine odaklanan bu hafta, Mart ayı tarım dışı istihdam raporu ile başlıyor. Beklentiler, Mart ayında istihdamın Şubat ayına kıyasla yavaşlayarak 198.000 artış göstereceği yönünde. Ortalama saatlik kazançların da bu dönemde artış göstermesi bekleniyor.

Fed'in politika toplantıları, özellikle ABD'deki enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düşüş yolunda olup olmadığı konusundaki belirsizliklerle dolu. FOMC üyeleri, yıl içinde üç faiz indirimi öngörmekle birlikte, faiz oranlarını düşürme konusunda belirli bir zaman çizelgesine bağlı kalmaktan kaçınıyor.

İş gücü piyasasının soğuması yavaş yavaş kendini gösterse de, Fed'i aşırı ısınma endişeleri konusunda tedirgin etmeye devam ediyor. Ancak, Mart ayındaki işsizlik oranının ve ortalama saatlik kazanç artışının beklenen seviyelerde gerçekleşmesi, ekonominin sağlam bir büyüme hızını koruduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak, ABD iş gücü piyasasının ve merkez bankası faiz oranlarının geleceği, hem geleneksel finansal piyasaları hem de kripto piyasalarını yakından ilgilendiriyor. Önümüzdeki hafta, bu dinamiklerin daha net bir resmini çizecek veri ve konuşmalarla dolu olacak.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta DYDX (%13,53), ORBR (%3,77) ve GAL (%1,04) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

dYdX (DYDX)

Marjin işlem, spot işlem, borç verme ve borç alma hizmetleri sağlamak için Ethereum blok zincirindeki akıllı sözleşmeleri kullanan bir DEX olan DYDX, merkezi olmayan borsaların güvenliğini ve şeffaflığını, merkezi borsaların hızı ve kullanılabilirliği ile sunmayı amaçlamaktadır.

Bu hafta, DYDX coin sahipleri için %13,53'lük bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Orbler (ORBR)

Web 3.0 topluluklarının etkileşimini ve büyümesini destekleyen yenilikçi bir Web 3.0 pazarlama platformu olan ORBR. kullanıcıların görevleri tamamlayarak ödüller kazanabileceği bir "Görev Yap Kazan" konsepti sunar. Ayrıca, platformdaki premium özelliklere erişim sağlar, yatırma imkanı sunar ve sosyal medya etkileşimlerini artırarak topluluk inşası için çeşitli araçlar sunar.

ORBR coin sahipleri bu hafta %3,77'lik bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Galxe (GAL)

Web 3.0 geliştiricilerinin ve projelerinin ürün ve topluluklar oluşturmak için zincir içi kimlik bilgisi takibinden yararlanmasına yardımcı olmayı amaçlayan GAL, bir Web 3.0 kimlik bilgisi veri ağıdır.

Bu hafta, GAL coin’in toplam arzının %1,04'lük bir kısmının kilidi açılacak.

**Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

REKLAMI KAPAT X