Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (4 Aralık 2023)

Okuma Süresi: 3 Dakika
Kripto piyasasını bu hafta neler bekliyor? (4 Aralık 2023)
Çınar Küçükay
04.12.2023 08:17

Bu hafta ABD’nin ekonomik verileri ve önemli kilit açılımları kripto piyasasının odak noktasında olacak. Yayımlanacak olan ABD verileri, Fed’in sonraki adımına dair ipuçları sunabileceğinden piyasalar bu gelişmelere odaklanacak.

İşte, 4 Aralık itibarıyla haftanın öne çıkan gelişmeleri:

ABD Ekonomik Verileri

ABD'de cuma günü açıklanacak kasım ayı işgücü raporu, ekonomik büyümenin stabilizasyon sürecine girdiğini gösterip göstermediğini ortaya koyacak. Beklenenden daha yüksek bir istihdam artışı, Federal Rezerv'in (Fed) sıkılaştırıcı para politikasını beklenenden erken gevşetme ihtimallerini azaltabilir. Bu durum, kripto para, hisse senedi ve tahvil piyasalarındaki dördüncü çeyrek rallisine engel oluşturabilir. Diğer yandan, zayıf bir istihdam artışı, 525 baz puanlık faiz artışının ardından ekonominin soğuduğuna dair endişeleri tetikleyebilir ve risk iştahını azaltabilir.

Kasım ayı raporunda işsizlik oranının %3,9 ile sabit kalması ve tarım dışı istihdamın ekim ayındaki 150.000'e nazaran kasım'da 180.000'e yükselmesi bekleniyor. Ayrıca, ortalama saatlik kazançlar için de %0,3’lük bir tahmin bulunuyor. İşsizlik oranının sabit kalması ve tarım dışı istihdamda hafif bir artış, Fed'in gelecek yıl birkaç faiz indirimi yapma beklentilerini büyük ölçüde değiştirmeyecektir.

Öte yandan ABD doları, Fed'in gelecek yıl faizleri büyük oranda düşüreceği beklentileri nedeniyle son zamanlarda değer kaybetti. Bu beklentiyi güçlendiren en son etken, Fed Yetkilisi Waller'in enflasyondaki düşüşün birkaç ay daha devam etmesi durumunda politika faiz oranını düşürebileceklerini söylemesiydi. Bu, özellikle bir şahin olarak bilinen bir Fed yetkilisinin faiz indirimi olasılığından bahsetmesi nedeniyle piyasa katılımcılarının faiz indirimi beklentilerini artırmalarına neden oldu.

Kaynak: CME Group

Bu yılın son toplantısından çıkacak kararın, faizleri değiştirmeyeceği düşünüldüğünü de belirtmek önemlidir.

Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar

Bu hafta GAL (%2,23), HFT (%5,44), GMT (%6,33), ELF (%44,85) ve CHEEL (%28,45) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.

Kaynak: DropsTab

Galxe (GAL)

Web 3.0 geliştiricilerinin ve projelerinin ürün ve topluluklar oluşturmak için zincir içi kimlik bilgisi takibinden yararlanmasına yardımcı olmayı amaçlayan GAL, bir Web 3.0 kimlik bilgisi veri ağıdır.

Bu hafta, GAL coin sahipleri için %2,23'lük bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

Hashflow (HFT)

Kurumsal müşteriler için ticareti kolaylaştırmak için blockchain teknolojisini kullanan bir tür Yüksek Frekanslı Ticaret (HFT) platformu olan Hashflow, yatırımcıların likidite havuzlarına erişmesini ve yıldırım hızlarında işlem yapmasını sağlamasının yanı sıra merkeziyetsiz bir şekilde alım satım imkanı sunar.

HFT coin sahipleri bu hafta %5,44'lük bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.

Stepn (GMT)

Topluluğun Web 3.0 alanında merkezi olmayan eğitim içeriği oluşturmasına olanak tanıyan bir protokol olan EDU, kısa zaman önce Binance Launchpad ile piyasaya sürülmüştür.

Bu hafta, EDU coin’in toplam arzının %6,33'lük bir kısmının kilidi açılacak.

aelf (ELF)

Merkezi olmayan bir bilgi işlem blok zinciri olan EFL, özelleştirilebilir bir işletim sistemi üzerinde çalıştığından kripto para birimlerinin Linux’u olarak anılır.

ELF için bu hafta %44,85'lik bir kilit açılımı bekleniyor.

Cheelee (CHEEL)

Bir GameFi platformu olan CHEEL, kullanıcılarının yayın izleyerek kazanç sağlamasına imkan verir. Ana hedeflerinden birisi 4,6 milyar sosyal medya kullanıcısını GameFi dünyasına entegre etmek.

Bu hafta, CHEEL coin sahipleri için %28,45'lik bir kilit açma işlemi beklenmektedir.

REKLAMI KAPAT X