Haftalık Kripto Bülteni - 7 Ekim 2023

Okuma Süresi: 3 Dakika
Haftalık Kripto Bülteni - 7 Ekim 2023
Çınar Küçükay
07.10.2023 14:42

Bir hafta daha geride kaldı ve kripto dünyası yine hareketli anlara tanık oldu. Kripto paraların fiyat hareketlerinden, büyük borsaların başındaki dava süreçlerine, yenilikçi finansal ürünlerin lansmanlarına kadar birçok başlıkta önemli gelişmeler yaşandı. Piyasa volatilitesi devam ederken, bu hafta yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek, yatırımlarınız için kritik bilgiler edinmenize yardımcı olabilir.

İşte sizin için derlediğimiz geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmeleri…

Geçtiğimiz hafta kripto piyasaları önemli gelişmelere sahne oldu. Bu gelişmelerin ortasında BTC %3,60'lık bir artış gösterirken, ETH fiyatında ise %2,10 düşüş kaydedildi.

BTC'nin bu hafta içinde 28.500 doları aştı ve ardından geri çekildi. Şu an için Bitcoin'in 30 bin dolar hedefine ulaşıp ulaşamayacağı merak konusu.

Haftalık görünümde en çok yükselen kripto para RNDR olurken en çok düşen ise XRD oldu.

Kaynak: CoinGecko

Stratis (STRAX) sadece 2 gün içerisinde %91’den fazla bir fiyat artışı yaşadı. Ancak, bu yazının yazıldığı sırada birkaç günlük zirvesinden %18’e varan düşüş kaydetti.

Kaynak: TradingView

Son hafta birçok borsa tarafından listelenen ve oldukça fazla popüler olan Wall Street Memes (WSM) ise birkaç gün içerisinde %45’i aşan bir çöküş yaşadı. Bu yazının yazıldığı sırada ise bu düşüşü kısmen absorbe etti ve haftalık ölçekte yaşadığı düşüş %35’e tekabül ediyor.

Kaynak: TradingView

Piyasa değeri açısından en büyük 10 kripto para biriminin haftalık performansına bakıldığında, genel olarak durum kötü değil.

XRP %1,12, SOL %16,10 ve ADA %3,97 yükseliş gösterirken, TRX %0,84 ve BNB %0,92  TON %4,72 ve DOGE %0,72 düşüş gösterirdi.

Bu hafta kripto borsalarındaki toplam hacim ise 374 milyar doları aştı.

Kaynak: CoinGlass

Geçtiğimiz haftanın önemli başlıkları

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Davası

Bu haftanın en önemli olayı, FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’ın yargılandığı dava oldu. Milyarlarca dolar değerinde müşteri fonunun kaybolmasıyla sonuçlanan FTX borsasının çöküşündeki rolü nedeniyle Bankman-Fried hakkında bir dizi suçlama bulunuyor.

Bankman-Fried'ın FTX'in Bahamalar'daki genel merkezinden ABD'ye iade edilmesinin ardından getirilen ek suçlamaları ele alacak ikinci bir ceza davasının ise Mart 2024'te yapılması planlanıyor.

İLGİLİ ANALİZ

Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Davası

Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki dava devam ediyor. Hakim Analisa Torres, SEC'in Temmuz ayında verdiği bir karara karşı istediği itiraz talebini reddetti. Bu açıklama XRP topluluğu tarafından sıcak bir şekilde karşılandı ve kripto para piyasası için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

İLGİLİ HABER Ripple, Singapur’daki lisans başvurusunun onaylandığını duyurdu Blockchain alanında faaliyet gösteren önemli şirketlerinden biri olan Ripple, faaliyetlerini Asya-Pasifik Bölgesi’nde genişletmek adına Singapur’da tam lisans sahibi olmaya hak kazandığını duyurdu.

Ethereum ETF’lerinde Soğuk Rüzgarlar Esiyor

ABD'deki varlık yönetimi firmaları VanEck, BitWise ve ProShares, 2 Ekim 2023'te Ethereum Futures borsa yatırım fonlarını (ETF) piyasaya sürdü. Ancak, kripto topluluğu tarafından merakla beklenen ETH Futures ETF'lerinin ticaret hacmi beklenenin altında kaldı.

Pazartesi günü öğleden sonra VanEck'in Ethereum ETF'i 312.029 dolarlık ticaret hacmine ulaşırken, ProShares'in Ethereum ETF'i 366.307 dolar ve BitWise'ın Ethereum ETF'i ise 31.785 dolar hacminde kaldı. Kelly ve VolShares tarafından başlatılan Ethereum ETF'lerinin ticaret hacmi ise sıfırdı.

İLGİLİ ANALİZ Ethereum ETF’leri beklenenin altında bir ilgi gördü: ETH düştü ABD'deki varlık yönetimi firmaları VanEck, BitWise ve ProShares, 2 Ekim 2023'te Ethereum Futures borsa yatırım fonlarını (ETF) piyasaya sürdü. Ancak, kripto topluluğu tarafından merakla beklenen ETH Futures ETF'lerinin ticaret hacmi beklenenin altında kaldı.
REKLAMI KAPAT X