Kripto piyasasında son durum

Okuma Süresi: 2 Dakika
Kripto piyasasında son durum
Çınar Küçükay
14.09.2023 14:31

Son dönemde kripto piyasasında yaşanan önemli gelişmeler, yatırımcıların gündeminde üst sıralarda yer almaya devam ediyor. FTX'nin tasfiye onayı ve ABD'deki yükselen enflasyon oranları ise piyasanın hareketlenmesine sebep oluyor.

ABD’de enflasyon, beklentiler %3,6 iken bir önceki yıla göre %3,7 artış gösterdi, bu da enflasyonun beklentilerin biraz üzerinde gerçekleştiği anlamına geldi. Ancak enflasyondaki bu ılımlı yükseliş, başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto paralar üzerinde de bir baskı oluşturmadı. Enflasyon verisinin beklentinin üzerinde gelmesine rağmen kripto piyasalarında yükseliş trendi de devam etti.

Kaynak: TradingView

İLGİLİ HABER ABD'de kritik enflasyon verisi açıklandı! ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ağustos ayında yıllık bazda tahminleri aştı.

Fed'in yaklaşan toplantısında, faiz oranlarını şimdilik sabit bırakması bekleniyor. 1 Kasım'daki faiz kararı öncesinde, faizin 25 baz puan artırılması ihtimali de masada bulunuyor. Bu konudaki son gelişmeleri ve ekim ayı enflasyon oranlarını takip eden yatırımcılar, gelecekteki stratejilerini buna göre belirleyecekler.

Kaynak: CME Group

FTX'in varlık satışına onay verildi

FTX, geçen yıl yaşadığı iflasın ardından, kayıp varlıkları geri kazanma ve alacaklılara ödeme yapma çabalarında önemli bir gelişme kaydetti. Delaware Bölge Hakimi John Dorsey, FTX'nin yaklaşık 3,4 milyar dolar değerindeki dijital varlıklarını satmasına izin verdi. Bu satışın piyasayı kötü etkilememesi için haftalık satış limiti 100 milyon dolar olarak belirlendi. Aynı zamanda Galaxy Digital, bu süreçte yatırım danışmanı olarak görev yapacak.

Buna rağmen, kripto piyasası, FTX'nin bu tasfiye planlarına rağmen olumlu bir seyir izliyor. Bitcoin, Ethereum ve hatta FTX ile yakından ilgili olan Solana, satış haberlerine rağmen değer kazanmayı sürdürüyor.

FTX’in elindeki varlıkların listesi şu şekilde:

Kaynak: CoinGecko - X

İLGİLİ HABER FTX'in kripto varlıklarını satma talebi onaylandı ABD İflas Mahkemesi, iflas eden kripto para borsası FTX'in kripto para varlıklarını tasfiye etmesine onay verdi.

Kripto piyasasında son durum

Kripto piyasası, FTX'nin tasfiye haberlerine ve ABD'deki beklenmedik CPI artışı karşında güçlü durmaya devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum, son 24 saat içinde ölçülü bir artış yaşarken, Solana ise bir önceki günkü değer kaybını telafi ederek yükselişe geçti.

Son 24 saat içerisinde Bitcoin %0,6, Ethereum %1,3, Solana %3,1 ve FTX Token ise %0,9’luk bir fiyat artışı yaşadı.

Kaynak: CoinGecko

Ancak, şu anki olumlu atmosfer, yakın zamanda meydana gelebilecek bir düşüşün habercisi olabilir. Bu sebeple kripto paraların gelecekteki seyrinin ABD Merkez Bankası'nın politikalarına ve global ekonomik gelişmelere bağlı olacağı unutulmamalıdır.

REKLAMI KAPAT X